אוזני המן בצבעים
הנה מתכון קל, פשוט וכיפי לאוזני המן בצבעים. אנחנו בחרנו חום, טבעי וורוד, אבל אפשר כמובן לשחק ולבחור כל צבע שרוצים. הבצק רך וקל לעבודה, לא נדרשת הקפאה של האוזניים והן גם לא נפתחות. אמרנו קל לא? חג פורים שמח, צבעוני והכי חשוב, טעים >
הנה מתכון קל, פשוט וכיפי לאוזני המן בצבעים. אנחנו בחרנו חום, טבעי וורוד, אבל אפשר כמובן לשחק ולבחור כל צבע שרוצים. הבצק רך וקל לעבודה, לא נדרשת הקפאה של האוזניים והן גם לא נפתחות. אמרנו קל לא? חג פורים שמח, צבעוני והכי חשוב, טעים >
יש מתכונים שצועקים נוסטלגיה, כאלה שמחזירים אותנו שנים אחורה, לילדות, לריחות ולטעמים שהיו אז. בדיוק כמו עוגיות השושנים של גילה דרעי הקונדיטה שלנו.
בגדול מתחילים עם הבצק שאותו מכינים במיקסר או במעבד מזון. שולחים אותו לנוח במקרר ובינתיים מכינים את הקצף המתוק שישמש למילוי >
יש עוגיות שההכנה שלהן קלה מאלה ויש עוגיות שההכנה שלהן מהירה מאלה, אבל א-י-ן עוגיות נימוחות, רכות ומפנקות כמו עוגיות השוקולד צ’יפס פיסטוק שלפניכן.
הן מצריכות הכנה מוקדמת של פרלין פיסטוק וכרוכות בקירור של הבצק, אבל ברגע שתכינו אותן פעם אחת, תבינו שהן לגמרי שוות את המאמץ >
הבצק הרך שמתפורר בפה, המתיקות העדינה, הדיוק בכמויות ובחומרים, כל אלה הופכים את עוגיות המגולגלות תמרים שלפניכן למושלמות. קבלו מתכון פרווה, שאפשר כמובן להמיר אותו לחלבי, לעוגיות מגולגלות תמרים אלוהיות. כאלה שלא תוכלו להפסיק לנשנש אותן עוד ועוד
יש שקוראים לה ‘רולדת קרם’ ויש כאלה שיבינו על מה מדובר רק כשתגידו ‘עוגת ספוג’. בין אם אתם מהקבוצה הראשונה או השנייה, מה שחשוב הוא שמדובר בעוגה נוסטלגית, מלאת טעם של ילדות וזיכרונות.
פעם היו מגלגלים אותה עם נייר אפיה ומגבת והיום, יש תבניות סיליקון ייעודיות שיכולות להקל על העבודה. אפשר לשלב בתוכה תותים או פירות יער, אפשר להוסיף לה מילויים שונים ומגוונים. קבלו את הבסיס ועופו על הטעמים >
מה בסך הכל אני צריכה? מתכון לעוגת שמרים ופרוסה עסיסית, טרייה וחמה ממנה לצד כוס קפה איכותי!
יש משהו בריח של השמרים שמתפשט במטבח ומגיע עד לקצה חדר המדרגות, שגורם לי להרגיש בית, חום ורוך לצד רצון להתכרבל מתחת לשמיכה ולקחת עוד ביס (טוב נו, ועוד אחד).
מזדהות?
הנה מתכון >
כל אישה שמנהלת עסק אפיה ביתי, מרגישה לפעמים את ‘המלחמה’ בזמן: לחץ להכין את העוגות שהוזמנו, לשגר הצעות מחיר, לצלם את הקינוחים, לשלוח לרו”ח מסמכים, לכתוב פוסטים לרשתות החברתיות, לקנות מצרכים ולצד כל אלה, לנהל את הבית, לבשל, לסדר, לקחת את הילדים למסגרות, להקדיש זמן לזוגיות ועוד. אז איך עושים את זה? קבלו 9 טיפים לניהול זמן אפקטיבי >
כשלקוחות שואלים אותך אם אפשר להזמין ‘עוגה ללא גלוטן’, או ללא חלב/ אגוזים, האם את יכולה לקבל את ההזמנה ולהיות רגועה ששום דבר לא יקרה? מהם המזונות שאנשים עלולים לפתח אליהם אלרגיה? מהי מחלת הצליאק? מה קובע החוק בישראל לגבי סימון אלרגנים במוצרים ואיך אפשר למנוע פגיעות כתוצאה מצריכת מזון? על כל אלה ועוד, למדנו בהרצאתה המפורטת של שלי ים, טכנולוגית מזון מחברת ‘גל תופסים איכות’ שנערכה לקהילת ‘הקונדיטות של קונדיטה’ >
‘קרם ברולה’. שתי מילים שגורמות לי להרגיש אקסקלוסיבית ואלגנטית במיוחד. כאילו שאני יושבת עם שמלה אלגנטית ואודם אדום ובוהק ובעוד רגע, יצוץ קונדיטור צרפתי, ידרוש בשלומי ויגיש לי אותו בפאטיסרי חמים ומתקתק.
קבלו מתכון קל וטעים בטירופים. תיהנו!
המתכון לברולה המעולה הזה הוא עשיר, חגיגי, פשוט וקל להכנה ותוכלו להתפנק ולפנק בו בקלות רבה.
אם אתם בקטע של שדרוגים, שימו לב לאפשרויות שמוצעות לטעמים השונים.
‘טעם נרכש’? אל תצחיקו אותי. בסושי הפירות הזה תתאהבו מהביס הראשון, ב-ה-ב-ט-ח-ה!
הרולים שעטופים בדפי סויה מלאים בתערובת קוקוסית משכרת שמשובצת בפירות שתבחרו: תותים, מנגו, בננה, קיווי, ענבים ופירות יער יתאימו כמו כפפה לרול ואפשר גם להוסיף פנימה שברי פקאנים מסוכרים, פירורי חלבה אגוזים – הכל כראות עיניכן ותאוות לבכן >
הנה מתכון פשוט וקל להכנת דונאטס אפויים טבעוניים במכשיר מולטיקייק.
אפשר להכין מהם כמות, להקפיא וברגע שמתחשק משהו מתוק, להוציא מהפריזר, לטבול בשוקולד, לקשט ולטרוף.
יש לך אחר צהריים פנוי עם הילדים? זו יכולה להיות אחלה של פעילות מהנה ומתוקה >
מקור הקינוח הקריספי עשוי המרנג האפוי לא באמת ידוע ואם תבדקו בויקיפדיה תגלו, שהוא קרוי על שם בלרינה רוסיה בשם אנה פבלובה, אבל ביננו… זה לא באמת חשוב.
מה שצריך לדעת הוא שפבלובה הוא קינוח אלגנטי, שנהוג להוסיף לו פירות וקרם והבונוס הוא שגם הצליאקים והנמנעים מגלוטן יכולים ליהנות ממנו בכיף גדול >