מתכון לעוגת שמרים ופרוסה עסיסית, טרייה וחמה ממנה לצד כוס קפה איכותי!
תכלס’, זה כל מה שאני צריכה.
יש משהו בריח של השמרים שמתפשט במטבח ומגיע עד לקצה חדר המדרגות, שגורם לי להרגיש בית, חום ורוך ורצון להתכרבל מתחת לשמיכה ולקחת עוד ביס (טוב נו, ועוד אחד).
מזדהות?
ההכנה של הבצק שלפניכן היא פשוטה ומהירה, לא מצריכה יותר מדי שלבים והתפחות ומה שחשוב הוא שמהכמות שיוצאת אפשר להכין 4 צמות, כל אחת עם ממרח אחר.
שנתחיל?
לבצק:
840 גרם קמח (6 כוסות)
200 גרם חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות חלב פושר
1 כפית מלח
4 כפות סוכר
למילוי:
מה שאוהבות ואוהבים!
הקלאסיים:
ממרח נוטלה/ השחר
ממרח תמרים
שברי אגוזים, קינמון
ממרח פיסטוק
להברשה לפני האפייה:
1 ביצה
1 כפית דבש
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
המתכון באדיבות נטלי בואטה, בעלת ‘המתוקים של נטלי’.
נטלי בוגרת מכללת ‘דנון’ ומכינה עוגות מעוצבות באיזור ראש העין והסביבה, עוגות גן, מארזים מתוקים בפתח תקווה, ביצת הפתעה, קינוחים אישיים וכמובן, עוגות שמרים מצוינות.
לחנות המקוונת של נטלי לחצו ‘כאן’