Search
Generic filters

רולדת קרם נוסטלגית

יש שקוראים לה ‘רולדת קרם’ ויש כאלה שיבינו על מה מדובר רק כשתגידו ‘עוגת ספוג’.

אבל בין אם אתם שייכים לקבוצה הראשונה ובין אם לשניה, מה שחשוב הוא שמדובר בעוגה נוסטלגית, מלאת טעם של ילדות וזיכרונות.

כזו שמעלה מהאוב איזו דודה זקנה, או שכנה מבוגרת, או סבתא שסביר שכבר חדלה כבר מלאפות 😉

פעם היו מגלגלים אותה עם נייר אפיה ומגבת והיום, יש תבניות סיליקון ייעודיות שיכולות להקל על העבודה.

אפשר לשלב ברולדה תותים או פירות יער, אפשר להוסיף מילויים שונים ומגוונים, הכל לפי מה שאוהבים.

מתכון שלפניכם יספיק לשתי רולדות ואפשר לשחק עם הבצק, המילויים והציפויים.

תכינו, תזללו וספרו איך היה.

מצרכים

(הכמות מתאימה לשתי רולדות):

4 ביצים

כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 וחצי כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כף קקאו (אופציונלי)

500 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה (אפשר פרווה)

1/2 כוס חלב (או חצי כוס מים, לגרסת פרווה)

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופציונלי: כל ממרח נוסף שאוהבים כדוגמת לוטוס, נוטלה, נוגט, קרמל וכו’

לקישוט: שוקולד חלב/ שוקולד לבן, פניני שוקולד, תותים וכל מה שאוהבות ואוהבים

אופן ההכנה

הכנת בצק הרולדה:

  1. מקציפים במיקסר 4 חלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר
  2. בקערה נפרדת מערבבים, בעזרת מטרפה, 4 חלמונים, 1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס שמן ו- 1/2 כוס מיץ תפוזים
  3. מוסיפים לקערת החלמונים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד להטעמה מלאה של הקמח ואבקת האפיה בתערובת
  4. מאחדים בין שתי התערובות (זו של החלבונים וזו של החלמונים) בתנועת קיפול (אם רוצים לקבל בלילה שוקולדית, מוסיפים למחצית הבלילה כף קקאו)
  5. משמנים בספריי שמן תבנית סיליקון ייעודית (ראו בתמונה מטה) או נייר אפייה שמונח על גבי תבנית אפיה של התנור, שופכים את הבלילה ומשטחים אותה לצורת מלבן
  6. אופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות ומצננים בטמפרטורת החדר

 

הכנת מלית הקרם:

  1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב ופודינג וניל עד לקבלת קצף יציב

 

הרכבת הרולדה וקישוט:

  1. מורחים על כל שטח הבצק האפוי, לאחר שהתקרר, ממרח שאוהבים (שוקולד, נוגט, קרמל וכו’ – לא חובה, אבל משדרג) ומעליו, שכבת מפנקת של קרם. אפשר להוסיף גם פרוסות תותים או פירות יער אחרים, אם אוהבים
  2. מגלגלים את הבצק בזהירות לרולדה תוך שחרור תבנית הסיליקון או נייר האפייה
  3. מצפים את הרולדה, בצידה החיצוני, בקרם (אפשר להיעזר בפלטה או במרית) וניגשים לשלב הקישוט
  4. זילוף שוקולד: ממיסים מעט שוקולד מריר/ חלב, שוקולד לבן, מכניסים לשקית זילוף ומייצרים דוגמה על גבי הקרם (תציצו בתמונות למטה). אפשרות נוספת: לגרד בפומפיה מעט שוקולד ולפזר מעל או לפזר  פניני שוקולד/ תותים טריים חתוכים/ פירות יער וכו’
  5. מעבירים לכלי הגשה, מצננים קצת במקרר בשביל שהרולדה תתייצב, פורסים ונהנים!

 

המתכון באדיבות כרמית לוי, בעלת עסק האפיה הביתי ‘מתוק מהלב’.

כרמית היא קונדיטורית וגרה בחשמונאים. תוכלו להזמין ממנה עוגות יום הולדת באזור מודיעין, עוגות מספרים באזור מודיעין, עוגות מוס, מארזים מתוקים, עוגת בר/ בת מצווה, סמאש קייק וכמובן, רולדות טעימות.

לחנות המקוונת של כרמית לחצו כאן

מתכון לרולדת קרם

התחברות

ברוכים הבאים :)