Search
Generic filters

עוגיות שושנים נוסטלגיות

יש מתכונים שצועקים נוסטלגיה, כאלה שמחזירים אותנו שנים אחורה, לילדות, לריחות ולטעמים שהיו אז.

בדיוק כמו עוגיות השושנים של גילה דרעי הקונדיטה שלנו.

בגדול מתחילים עם הכנת הבצק. מכינים אותו במיקסר או במעבד מזון, שולחים אותו לנוח במקרר לכמה שעות ובינתיים מכינים את הקצף המתוק שישמש למילוי.

כשהבצק קר ונוח לעבודה, מחלקים אותו, מרדדים בין שני ניירות אפייה, מורחים את הקצף על כל שטח הבצק, מגלגלים ומכניסים שוב לקירור כדי שיהיה יותר קל לחתוך.

אגב, לא יקרה כלום אם השושנים ימעכו קצת. הטעם יישאר אותו טעם בהבטחה 🙂

חותכים כל רולדה לפרוסות, מסדרים את השושנים ‘בשכיבה’ בתבנית ואופים עד להזהבה קלה.

תיהנו!

מצרכים

לבצק:

200 גרם חמאה/ מחמאה

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

2.5 כוסות קמח תופח

1/2 כוס מיץ תפוזים

 

למילוי:

2 חלבונים

חצי כוס סוכר

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל או שוקו (2 כפות)

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  1. נכניס לקערת מיקסר עם וו גיטרה או למג’ימיקס את החמאה/ מחמאה, חלמונים, 1/2 כוס סוכר וסוכר הוניל ונערבל עד שהתערבות הופכת לקרם חלק
  2. נוסיף לתערובת בהדרגה את הקמח התופח ואת מיץ התפוזים
  3. נוציא את הבצק מהמיקסר, נלוש אותו ידנית לכדור (אם הבצק רך מידי, אפשר להוסיף מעט קמח), נעטוף בניילון נצמד ונקרר במקרר לכ- 3 שעות

 

הכנת המילוי:

נקציף את כל חומרי המילוי במיקסר עד שיתקבל קצף יציב

 

הכנת השושנים:

  1. נחלק את הבצק, לאחר שהתקרר, לשלושה חלקים ונרדד כל חלק, בין שני ניירות אפייה, למלבן דק
  2. נמרח על כל מלבן שליש מהקצף, נגלגל לרולדה בעזרת נייר האפיה ונכניס לקירור לכחצי שעה
  3. נחתוך לפרוסות בעובי של כ- 2- 3 ס”מ (ראו תמונות)

טיפ: כדי להקל על החיתוך, מומלץ להרטיב את הסכין במים חמים

  1. נניח את העוגיות, לאחר החיתוך, על נייר אפיה כשהן ‘שוכבות’ ותוך שמירה על מרווחים ביניהן ונאפה ב- 170 מעלות עד שהעוגיות תופחות ומזהיבות מעט

 

תיהנו 😊

 

המתכון באדיבות גילה דרעי, בעלת עסק האפייה הביתי ‘טעימה מהלב’

גילה גרה בענתות שליד ירושלים ותשמח להכין לכם, עוגיות מרוקאיות, מגשים לחינה, עוגות מעוצבות בירושלים, מארזים מתוקים באזור ירושלים, עוגות לאירועים, קינוחי כוסות ועוד
לחנות המקוונת של גילה לחצו כאן

מתכון לעוגיות שושנים

התחברות

ברוכים הבאים :)