יש מתכונים שצועקים נוסטלגיה, כאלה שמחזירים אותנו שנים אחורה, לילדות, לריחות ולטעמים שהיו אז.
בדיוק כמו עוגיות השושנים של גילה דרעי הקונדיטה שלנו.
בגדול מתחילים עם הכנת הבצק. מכינים אותו במיקסר או במעבד מזון, שולחים אותו לנוח במקרר לכמה שעות ובינתיים מכינים את הקצף המתוק שישמש למילוי.
כשהבצק קר ונוח לעבודה, מחלקים אותו, מרדדים בין שני ניירות אפייה, מורחים את הקצף על כל שטח הבצק, מגלגלים ומכניסים שוב לקירור כדי שיהיה יותר קל לחתוך.
אגב, לא יקרה כלום אם השושנים ימעכו קצת. הטעם יישאר אותו טעם בהבטחה 🙂
חותכים כל רולדה לפרוסות, מסדרים את השושנים ‘בשכיבה’ בתבנית ואופים עד להזהבה קלה.
תיהנו!
לבצק:
200 גרם חמאה/ מחמאה
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2.5 כוסות קמח תופח
1/2 כוס מיץ תפוזים
למילוי:
2 חלבונים
חצי כוס סוכר
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל או שוקו (2 כפות)
הכנת הבצק:
הכנת המילוי:
נקציף את כל חומרי המילוי במיקסר עד שיתקבל קצף יציב
הכנת השושנים:
טיפ: כדי להקל על החיתוך, מומלץ להרטיב את הסכין במים חמים
תיהנו 😊
המתכון באדיבות גילה דרעי, בעלת עסק האפייה הביתי ‘טעימה מהלב’
גילה גרה בענתות שליד ירושלים ותשמח להכין לכם, עוגיות מרוקאיות, מגשים לחינה, עוגות מעוצבות בירושלים, מארזים מתוקים באזור ירושלים, עוגות לאירועים, קינוחי כוסות ועוד
לחנות המקוונת של גילה לחצו כאן