Search
Generic filters

קרם ברולה מ-ע-ו-ל-ה

‘קרם ברולה’.

רק מכתיבת צירוף המילים האלה עולה בי תחושת חשיבות ואקסקלוסיביות, כאילו קונדיטור צרפתי הגיש לי אותו ממש עכשיו בפאטיסרי חמים ומתקתק.

ובכלל, נראה לי שמתפתח אצלי גם סוג של מבטא צרפתי כשאני הוגה את שמו 😉

 

המתכון לברולה המעולה הזה הוא עשיר, חגיגי, פשוט וקל להכנה ותוכלו להתפנק ולפנק בו בקלות רבה.

אם אתם בקטע של שדרוגים, שימו לב לאפשרויות שמוצעות לטעמים השונים.

אני שרופה על הקפה ועל האוכמניות, אבל גם הנאטורל, הקלאסי, עושה לי נעים וטעים בלב.

מוכנות ומוכנים לקול פצפוץ זיגוג הקרמל?

יאללה, מתחילים!

מצרכים

אביזרים מיוחדים שצריך לוודא שיש בבית:

ברנר (לקירמול הסוכר)

מסננת דקה

קעריות קטנות להגשה

 

לקרם:

600 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38%

10 גרם מחית וניל טהור או תוכן של מקל וחצי וניל

120 גרם חלמונים (כ- 6 ביצים)

150 גרם סוכר לבן

לקרם ברולה בטעמים:

לקרם ברולה בטעם קפה – 2 כפיות נס קפה
לקרם קפה בטעם פיסטוק – כף מחית פיסטוק
לקרם קפה בטעם שוקולד – 80 גרם שוקולד מריר
לקרם ברולה עם אוכמניות – אוכמניות טריות או קפואות

לקירמול ולקישוט מעל:

מעט סוכר חום דמררה

פירות טריים – מה שאוהבים!

אופן ההכנה

  1. מוזגים את השמנת המתוקה ואת הוניל לקלחת ומביאים לרתיחה. אם רוצים להכין ברולה בטעמים, זה הזמן. לטעם הקפה: מכניסים את 2 כפיות נס הקפה לשמנת, מרתיחים וממשיכים כרגיל. לטעם הפיסטוק: מוסיפים כף מחית פיסטוק לשמנת המתוקה, מרתיחים וממשיכים כרגיל. לטעם השוקולד: מוסיפים 80 גרם שוקולד מריר ל לשמנת אחרי הרתיחה  ומערבבים עד להמסה מלאה ואיחוד וממשיכים הלאה.
  2. בקערה, טורפים יחד את החלמונים עם הסוכר
  3. מבצעים השוואת טמפרטורות: מוסיפים את השמנת החמה בזרם עדין לתערובת החלמונים והסוכר תוך כדי טריפה מתמדת עד שכל השמנת המתוקה נטמעת בתערובת החלמונים
  4. מעבירים את המסה דרך מסננת ומסירים את הקצף שנוצר מעל
  5. מוזגים את הברולה לכלים (המסה תספיק ל- 5 כלים בקוטר 12 ס”מ) ומכניסים לתנור. אם תרצו לשלב אוכמניות, זה השלב. מוסיפים אוכמניות (אפשר גם קפואות), לאחר מזיגת המסה לכלים ומכניסים לתנור. אם אתן בעניין של אמבט מים, מכוונים את התנור ל- 130 מעלות ואופים למשך 35- 45 דקות. בלי אמבט מים, מכוונים ל- 90 מעלות למשך 45 דקות. יודעים שהברולה מוכן אם כשמנענעים את הכלי, המרכז רוטט והשוליים יציבים
  6. מוציאים את הברולה המוכן מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר למשך כ- 10 דקות
  7. מניילנים בעזרת ניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות סופית
  8. לאחר הקירור, מפזרים שכבה דקה של סוכר חום דמררה ומקרמלים אותו בעזרת ברנר
  9. מקשטים בפירות העונה

 

טיפים חשובים:

אפשר להכין את הברולה, לאפות אותו ולהקפיא (ללא הקרמול)

מומלץ לבצע את הקרמול סמוך להגשה

 

המתכון באדיבות הקונדיטה שלנו, מיכל גנון, בעלת My Sweety

מיכל היא קונדיטורית, בוגרת בית הספר הגבוה לקולינריה ‘בישולים’ ומתמחה בקינוחים מיוחדים ובפטיסרי צרפתי.

תוכלו להזמין ממיכל עוגות לאירועים בגבעתיים והסביבה, עוגות מוס, טארטים, עוגות מעוצבות בגבעתיים והסביבה, קרוקומבוש, עוגות לבת ובר מצוה, עוגות טבעוניות, עוגות אנטרמה, עוגות ראווה וקינוחים  מיוחדים רבים נוספים.

לחנות המקוונת של מיכל לחצו כאן 

 

 

מתכון לקרם ברולה
מתכון לקרם ברולה

התחברות

ברוכים הבאים :)