Search
Generic filters

7 טיפים להכנת עוגה רכה וטעימה ללא גלוטן

שתפו עם חברים
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print

7 טיפים להכנת עוגה רכה וטעימה ללא גלוטן

אז התחילה לה שנה חדשה ואני בטוחה שרבים מכם קיבלו למייל או לוואצאפ הכיתתי הודעה על ‘הילד’ או ‘הילדה’ או ‘הילדים’ שרגישים למזונות כאלה ואחרים, ביניהם לגלוטן. המצב הזה שכיח היום מאוד ומצריך מההורים של יתר הילדות והילדים היערכות קצת שונה במסיבות יום ההולדת או בכיבוד שהם שולחים לגן ולכיתה. כדי לחבק את אותן ילדות וילדים ולא לתת להם את תחושה שהם ‘שונים’ או ‘בעייתיים’, כתבתי לכם 7 טיפים להכנת עוגה ללא גלוטן. נכון, צריך לקנות לכבודה כמה מצרכים, אבל אני מבטיחה לכם, שהביס מהעוגה שייקחו אותם ילדים וילדות צליאקים, ישכיחו מכם בשניה את הטרחה.

רגע לפני שנתחיל: מה זה בכלל צליאק?

צליאק היא מחלה אוטואמיונית, שבה מערכת החיסון תוקפת את הגוף כשהוא נחשף לגלוטן. כל חשיפה היא מסוכנת וגורמת לדלקת במעי והתגובה יכולה להיות מיידית (כאבי בטן, שלשולים וכו’) ו/או כזו שיש לה השפעה לטווח הארוך כמו למשל: עיכוב בגדילה, נשירת שיער ומחלות נוספות. זה בהחלט לא כייף, אבל גם לא סוף העולם, כי החדשות הטובות הן שהתרופה פשוטה וזמינה: תזונה ללא גלוטן!

ועכשיו, לטיפים:

1. קניית מצרכים מתאימים

חשוב להקפיד, שכל מרכיבי העוגה יהיו ללא גלוטן: גם הסוכר, האינסטנט פודינג ותמצית הוניל. על רוב המוצרים יש סימון ברור של ‘ללא גלוטן’, אבל במקרה שאתם לא בטוחים, עדיף לא להסתכן. אגב, תמיד אפשר להתייעץ בקבוצות הצליאק ברחבי הרשת. ועוד דגש קטן: אם כתוב על מוצר שהוא “עלול להכיל גלוטן” או “עלול להכיל עקבות מזעריות של גלוטן”, אל תשתמשו בו להכנת העוגה

2. השתמשו רק במוצרים באריזות סגורות

אם יש לכם בבית מוצרים ללא גלוטן שכבר השתמשתם בהם בעבר, אל תשתמשו בהם, כי יכול להיות שנגעה בהם כף עם קמח או גלוטן (מוצרים אלה מכונים ‘עלולים להכיל’)

3. חפשו מתכונים ברשת, או עשו התאמות בקלות

תוכלו למצוא ברשת בקלות מגוון רחב של מתכונים ללא גלוטן, אבל הנה משהו שאולי לא ידעתם: כל מתכון אהוב יכול להפוך ל’ללא גלוטן’ באמצעות החלפת הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן, קמח ‘כרגיל’, ביחס של 1:1. שימו לב, שאם המתכון המקורי כולל קמח תופח, צריך להוסיף גם אבקת אפייה

4. קנו תערובת מוכנה

אם לא מתחשק לכם לקנות המון מוצרים ללא גלוטן, כדאי לשקול רכישה של תערובת מוכנה של חברת ‘כרגיל’. לתערובת מוסיפים ביצים ונוזל, מערבבים, מוזגים לתבנית ואופים

5. שמרו על סביבת עבודה נקיה

לא רק רכיבי העוגה והקישוטים צריכים להיות ללא גלוטן, אלא גם סביבת העבודה והכלים בהם תשתמשו להכנת העוגה. שימו לב במיוחד למיקסר, שייתכן ומסתתרים בחריצים שלו שרידי קמח ותמיד עדיף, לנקות אותם טוב טוב לפני השימוש

6. אין, אין, אין חגיגה, בלי (קישוטים) לעוגה

הגענו לחלק הכייפי: שלב קישוט העוגה. שימו לב שאתם רוכשים קישוטים באריזות סגורות ולא בתפזורת.
הנה מוצרים בטוחים לשימוש:
• שמנת מתוקה של תנובה 38% שומן
• צבעי המאכל של ‘מנדלברג’
• אצבעות קינדר (רק אצבעות, לא שאר חטיפי קינדר)
• שוקולדים של חברת ‘עלית’ עם סימון הפרח
• M&M באריזה החומה או הצהובה
• סוכריות לעוגה של חברת ‘דילישיס’ (ניתן למצוא אותן בחנויות מתמחות או בחנויות של ימי הולדת)
• דפי סוכר של חברת ‘המרשלג’
• כל קישוט אחר שכתוב על האריזה שלו במפורש שהוא ‘אינו מכיל גלוטן’

7. ומילה אחת לפני סיום: תודה

כאמא לילדה צליאקית ובעלת עסק אפיה ללא גלוטן, אני רוצה להגיד לכל אחד ואחת מכם תודה גדולה על הנכונות, ההשתדלות והמאמץ לאפות ללא גלוטן. זה בהחלט מוערך על ידנו ועל ידי הילדות והילדים שלנו.

אשמח לענות על כל שאלה ובהצלחה, הילה

המתכון באדיבות הילה וישינסקי עמית, בעלת ‘גלוטן פיירי’ ומוגש באהבה לרגל יום הצליאק הבינלאומי

למעבר לקינוחים ללא גלוטן של קונדיטה לחצו כאן >>

עוגה ללא גלוטן

כתבות נוספות ב

הזמנת קינוחים
אופים ביתיים

הזמנת קינוחים אונליין- איך היא תפסה כזו תאוצה?

בעידן הדיגיטלי שבו אנו חיים, תהליכי קנייה והזמנה של מוצרים ושירותים עברו מהפך רדיקלי. אחת מהמגמות הבולטות בשנים האחרונות היא ההזמנה המקוונת של קינוחים, שתפסה תאוצה משמעותית והפכה לחלק בלתי נפרד מהתרבות הצרכנית שלנו. השאלה המתבקשת היא, ‘למה קינוחים’ והתשובה לכך מתגלה כשילוב של מספר גורמים>

קרא עוד »
פתיחת עסק אפייה ביתי
אופים ביתיים

7 סיבות שבגללן כדאי לך לפתוח עסק אפייה ביתי

ההתלבטות אם להשאיר את האפייה כתחביב, או לקחת את זה צעד אחד קדימה ולפתוח עסק ביתי, מוכרת לנו מאוד. פחד מכישלון, חשש מהלא נודע ומירידה בשכר, לצד המחשבות של ‘מה יגידו בסביבה’ – כל אלה עוצרים רבות מאיתנו מלעשות את הצעד ולפתוח עסק של אפייה ביתי >

קרא עוד »
עוגת גבינה אפויה מתכון
אופים ביתיים

9 טיפים להכנת עוגת גבינה אפויה

הזה זה שוב קורה: רשימת המטלות לארוחת שבועות הועברה בוואצפ ומשום מה, התנדבת להכין עוגת גבינה אפויה.  מעולם לא עשית זה, אבל החלטת שאת לגמרי יכולה, אז קנית את כל המצרכים, קיבלת מחברה את המתכון המ-ו-ש-ל-ם ועקבת אחרי כל ההוראות. לערבב, להוסיף, לאחד, לאפות בחום כזה, ואז להוריד לחום כזה. ראית אותה עולה יפה בתבנית ודמיינת את המחמאות אבל אז, ההבטחה הגדולה התנפצה >

קרא עוד »
שתפו עם חברים
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print

עוד בלוגים מתוקים שכדאי לקרוא

עוגת לוטוס גבינה ושוקולד לבן

עוגת לוטוס גבינה ושוקולד לבן

עוגת גבינה לוטוס עם טוויסט שוקולד לבן היא מסוג הקינוחים שאי אפשר לטעות בהם והיא כמובן טוטאל מוש לשבועות. את המתכון קיבלנו מהקונדיטה שלנו, נטלי גרטי הירושלמית, והנה הוא כאן לפניכן. יש בעוגה 3 שכבות: בבסיס שכבת פירורי לוטוס וחמאה שמערבבים, משטחים ומקפיאים כדי שתתייצב >

המשך קריאה >
קינוחי כוסות קרם גבינה פירורים

קינוחי כוסות קרם גבינה פירורים

יפים, טעימים, אהובים על כולם וקלילים להכנה! הפעם, ארגנו לכם מתכון לקינוחי קרם גבינה פירורים מהחלומות. מכינים קראמבל, כשהפירורים משתזפים בתנור מכינים במיקסר את קרם הגבינה. חותכים תותים וזהו! מרכיבים את המנה.
אז אם הותשת רק מלחשוב על כל ההכנות לאפייה הקישים, הפשטידות, חיתוך הסלטים והרטבים, הקלי עלייך בגזרת המתוקים > 

המשך קריאה >
עוגיות חמאה

עוגיות חמאה

קבלו מתכון לעוגיות חמאה נימוחות, טעימות וקלות מאוד להכנה.
אלה שתראו כאן, הן ‘ברוח’ יום העצמאות הקרב ובא ואם מתחשק לכן.ם אחר צהריים של יצירה עם הילדים, כל מה שצריך לעשות הוא לקנות את המצרכים והחותכנים וקדימה לעבודה >

המשך קריאה >

להזמנת קינוחים ומאפים מהקונדיטות שלנו

התחברות

ברוכים הבאים :)