Search
Generic filters

7 סיבות שבגללן כדאי לך לפתוח עסק אפייה ביתי

שתפו עם חברים
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print

ההתלבטות אם להשאיר את האפייה כתחביב, או לקחת את זה צעד אחד קדימה ולפתוח עסק ביתי, מוכרת לנו מאוד. פחד מכישלון, חשש מהלא נודע ומירידה בשכר, לצד המחשבות של ‘מה יגידו בסביבה’ – כל אלה עוצרים רבות מאתנו מלעשות את הצעד ולפתוח עסק של אפייה ביתי.

אבל רגע, אם את קוראת עכשיו את המאמר, אנחנו רוצות להגיד לך משהו שבטח לא יפתיע אותך: החיים זה כאן ועכשיו.

אנחנו לא נמצאות בחזרה גנרלית ואם לא נגשים את החלומות שלנו, יכול מאוד להיות שהם יהפכו ללא רלוונטיים, ואז מה? נכה על חטא שלא עשינו את הבחירה הנכונה. אז כדי להקל על ההחלטה שלך, ריכזנו 7 סיבות שבגללן אנחנו חושבות שכדאי לך ללכת על זה, לקפוץ למים ולפתוח עסק אפייה ביתי:

1. תשוקה

אם את כל כך אוהבת לאפות ומוצאת את עצמך מנסה מתכונים, חוקרת חומרים, מבקרת בחנויות אפיה, בוהה שעות בסרטוני טיקטוק ומיישמת, למה לא להפוך את זה למקור ההכנסה שלך?

כשעובדים מתוך תשוקה ולא כי ‘חייבים’, זה לא מרגיש כמו עבודה, אלא כמו יצירה והגשמה וביננו, מה הבת אדם צריכה יותר מזה בחיים? (טוב, יש עוד כמה דברים, אבל זה כבר למאמר אחר).

2. גמישות

עסק אפייה ביתי כשמו כן הוא. עבודה מהבית. כשאת עובדת מהבית את מנהלת לעצמך את היומן בצורה שמתאימה לך ולמשפחה שלך, אבל רגע, שלא תהיה כאן שום טעות: זה לא אומר ‘חופשיה על הבר’ וקימה מאוחרת בלי שום מטרה אבל זה בהחלט אומר סטטוס שונה לגמרי מלהיות שכירה.

3. הזדמנות ליצירתיות

יש האומרים, שהחיים מגבילים אותנו מספיק ובעסק האפייה הביתי, כמו בכל אומנות, אפשר ‘להתפרע’ ולתת דרור ליצירתיות. אין הרבה מקצועות שמאפשרים את זה ואנחנו אומרות – אם מצאת אחד כזה ואת נפש של אומנית – לכי על זה!

4. התפתחות אישית ומקצועית

כשתכריזי, בעיקר בפני עצמך, שאת הופכת את ה’תחביב’ של האפייה למקצוע ופותחת עסק, את תראי שתרשי לעצמך להוציא כסף על קורסים וסדנאות, גם כי הן ‘הוצאות מוכרות’ וגם כי כך תוכלי ללמוד ולהשתפר. יש משהו בפתיחת העסק שמשחרר תקיעויות, מאפשר צמיחה וגדילה ואין טוב ומעשיר מזה.

5. כסף זו לא מילה גסה

אם ממילא את אופה כל הזמן והשאלה ‘למה את לא מוכרת?’ חוזרת שוב ושוב על עצמה, למה לא לעשות מזה כסף? עם תימחור והתנהלות נכונה, עסק האפייה הביתי שלך יכול להיות אחלה של מקור פרנסה.

6. לקחת חלק ברגעים השמחים של החיים

יש מעט מאוד עבודות שסובבות סביב אירועים משמחים ועסק אפיה ביתי הוא לגמרי כזה. אוהבת לשמח אנשים ולקבל מהם מחמאות על היצירה שהכנת להם? זה לגמרי העסק הנכון בשבילך.

7. שום דבר לא סופי

ניסית בכל מאודך ולא הלך? שום דבר נורא לא קרה. כל ניסיון שלנו בחיים מלמד אותנו, מעשיר, נותן לנו כלים חשובים הלאה וגם כאן, תמיד אפשר להחליט שהיה טוב וטוב שנגמר.

 

ואם כבר החלטת ללכת על זה קבלי טיפ חשוב ממש: קחי בחשבון שכמו בכל דבר בחיים, יש תקופות קלות יותר ופחות. הקיפי את עצמך באנשים שתומכים בך, מחזקים, עוזרים בזמנים מאתגרים והרחיקי טוב טוב את מי שמחליש אותך, גורם לך להרגיש ‘קטנה’ ומעורר בך ספקות.

ואנחנו כאן תמיד להתייעץ, לשתף ולקבל כלים.

בהצלחה,

קונדיטה – קהילת האופות הביתיות של ישראל

 

פתיחת עסק אפייה ביתי

כתבות נוספות ב

איך לבחור סדנת אפייה
אופים ביתיים

איך לבחור סדנת אפייה?

אז החלטת להירשם לסדנת אפייה או לערוך פעילות לעובדים או הפעלה ליום הולדת או למסיבת רווקות במתכונת של סדנת אפייה? מעולה! הלמידה וההנאה מובטחות, אבל

קרא עוד »
הזמנת קינוחים
אופים ביתיים

הזמנת קינוחים אונליין- איך היא תפסה כזו תאוצה?

בעידן הדיגיטלי שבו אנו חיים, תהליכי קנייה והזמנה של מוצרים ושירותים עברו מהפך רדיקלי. אחת מהמגמות הבולטות בשנים האחרונות היא ההזמנה המקוונת של קינוחים, שתפסה תאוצה משמעותית והפכה לחלק בלתי נפרד מהתרבות הצרכנית שלנו. השאלה המתבקשת היא, ‘למה קינוחים’ והתשובה לכך מתגלה כשילוב של מספר גורמים>

קרא עוד »
שתפו עם חברים
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print

עוד בלוגים מתוקים שכדאי לקרוא

עוגת לוטוס גבינה ושוקולד לבן

עוגת לוטוס גבינה ושוקולד לבן

עוגת גבינה לוטוס עם טוויסט שוקולד לבן היא מסוג הקינוחים שאי אפשר לטעות בהם והיא כמובן טוטאל מוש לשבועות. את המתכון קיבלנו מהקונדיטה שלנו, נטלי גרטי הירושלמית, והנה הוא כאן לפניכן. יש בעוגה 3 שכבות: בבסיס שכבת פירורי לוטוס וחמאה שמערבבים, משטחים ומקפיאים כדי שתתייצב >

המשך קריאה >
קינוחי כוסות קרם גבינה פירורים

קינוחי כוסות קרם גבינה פירורים

יפים, טעימים, אהובים על כולם וקלילים להכנה! הפעם, ארגנו לכם מתכון לקינוחי קרם גבינה פירורים מהחלומות. מכינים קראמבל, כשהפירורים משתזפים בתנור מכינים במיקסר את קרם הגבינה. חותכים תותים וזהו! מרכיבים את המנה.
אז אם הותשת רק מלחשוב על כל ההכנות לאפייה הקישים, הפשטידות, חיתוך הסלטים והרטבים, הקלי עלייך בגזרת המתוקים > 

המשך קריאה >
עוגיות חמאה

עוגיות חמאה

קבלו מתכון לעוגיות חמאה נימוחות, טעימות וקלות מאוד להכנה.
אלה שתראו כאן, הן ‘ברוח’ יום העצמאות הקרב ובא ואם מתחשק לכן.ם אחר צהריים של יצירה עם הילדים, כל מה שצריך לעשות הוא לקנות את המצרכים והחותכנים וקדימה לעבודה >

המשך קריאה >

להזמנת קינוחים ומאפים מהקונדיטות שלנו

התחברות

ברוכים הבאים :)