לוח השנה לא משקר. פסח חלף עבר לו וכך גם ל”ג בעומר ומעבר לפינה נמצא חג השבועות. החג הלבן שמאופיין ב’הוריקן’ שעובר על דפי מוצרי החלב בסופרים, בתוצרת חקלאית טרייה, בזרי פרחים, טנא ובחוברות מתכונים עם צילומים יפהפיים של קישים, פשטידות, סלטים, עוגות, מאפים וקינוחים, מעיר בכולנו את שאלת השאלות: מה מכינים לשבועות?
אם פעם שולחנות החג שלנו הסתכמו במגש בורקסים, פסטה עם שני רטבים, פיצה ושלושה סלטים, היום, שולחנות החג עשירים ומגוונים: הם מעוצבים ברוח החג והמנות הסמליות מוגשות בכלים יפים שיוצרים מראה חגיגי, עשיר והרמוני.
אז אמנם אנחנו אתר שמתרכז במתוקים ובקינוחים, אבל נחרוג ממנהגינו הפעם. בחרנו לשתף אתכן בהצעות מיוחדות שישמחו את האורחות והאורחים שלכן, יזכירו להן ולהם נשכחות ויבטיחו לכן שלל מחמאות.
עוגות גבינה – כי בקונדיטה מתחילים בקינוחים
אין ארוחת שבועות שלמה בלי עוגת גבינה טעימה שגונבת את ההצגה. בעבר ההתלבטות היתה בין ‘גבינה אפויה’ ל’גבינה פירורים’ והיום, הרשת מלאה במתכונים מצוינים של עוגת גבינה קלאסית, עוגת גבינה ניו יורק, עוגת גבינה עם פירות יער, עוגת גבינה באסקית ועוד.
בלינצ’סים – מתוקים או מלוחים
בלינצ’ס הוא מאכל יהודי קלאסי מושלם לחג השבועות. את הפנקייקים הדקים האלה נהוג למלא בגבינת שמנת ולטגן עד להזהבה. אפשר לשלב אותם כקינוח מתוק ואפשר ללכת עליהם בגרסה המלוחה. אם בחרתם באפשרות הראשונה, מומלץ להגיש אותם עם פירות טריים או עם כוס שמנת חמוצה וגם כאן, תוכלו למצוא ברשת שלל מתכונים טעימים.
קישים
קיש הוא מנה חלבית פופולרית שמתאימה גם היא לחג השבועות. ניתן למלא קיש במגוון מילויים טעימים כדוגמת תרד, מנגולד, פטריות, גבינה, קישואים, חצילים, בטטה, בצל, כרישה ועוד. את הקישים אפשר להכין כמה ימים לפני ארוחת החג, להקפיא וכך להקל הן על עומס התנור שנוצר והן עלינו, שזה לא פחות חשוב.
קוגל
אנחנו לא יודעות מה אתכן, אבל השנה, חשקה נפשנו בקוגל. פשטידת האטריות המתוקה הזו היא למעשה קדרה מסורתית שעשויה אטריות ביצים, גבינת קוטג’ ושמנת חמוצה. אפשר להגיש אותה כתוספת או כמנה עיקרית. אנחנו, באופן לא מפתיע, אוהבות את הקוגל מתוק כמו קינוח, מלא בקינמון שנישא למרחקים.
צזיקי
אמנם אנחנו בעד טיסה ליוון, אבל עד שנגיע לשם, אין שום בעיה להעמיד פנים שאנחנו שם ולהכין את מטבל היוגורט היווני המושלם הזה לערב החג. כל מה שצריך בגדול, כדי להכין צזיקי הם מלפפון, שום ושמיר וזו מנה מרעננת שאפשר לשלב אותה בערב החג ולהקליל מעט על שפע הפחמימות שללא ספק יפארו את השולחן.
תרד מוקרם
באחת ממסעדות הבשרים הידועות בניו יורק, אכלתי את התרד המוקרם הכי טעים שטעמתי מימי. מאז, התרד הקרמי והעשיר בגבינות קל להכנה, מתאים ממש לשולחן החג ואפשר להגיש אותו כתוספת לדג או אפילו כמנה בפני עצמה.
לסיכום, חג השבועות מאפשר לנו להוציא את היצירתיות שבנו, לשלב מנות מסורתיות לצד מנות מודרניות וקלאסיות וליהנות מארוחה טובה עם אלה שאנחנו אוהבות ואוהבים. אנחנו מקוות שעכשיו יש לך רעיונות מה מכינים לשבועות ושהמאמר נתן לך השראה לארוחה הלבנה והחגיגית של השנה. כמובן שתמיד אפשר גם להזמין מהאופות והאופים הביתיים שלנו בקונדיטה ולהתפנק בשלל קינוחים ועוגות טעימות לכבוד שבועות.