יש שקוראים לה ‘רולדת קרם’ ויש כאלה שיבינו על מה מדובר רק כשתגידו ‘עוגת ספוג’.
אבל בין אם אתם שייכים לקבוצה הראשונה ובין אם לשניה, מה שחשוב הוא שמדובר בעוגה נוסטלגית, מלאת טעם של ילדות וזיכרונות.
כזו שמעלה מהאוב איזו דודה זקנה, או שכנה מבוגרת, או סבתא שסביר שכבר חדלה כבר מלאפות 😉
פעם היו מגלגלים אותה עם נייר אפיה ומגבת והיום, יש תבניות סיליקון ייעודיות שיכולות להקל על העבודה.
אפשר לשלב ברולדה תותים או פירות יער, אפשר להוסיף מילויים שונים ומגוונים, הכל לפי מה שאוהבים.
מתכון שלפניכם יספיק לשתי רולדות ואפשר לשחק עם הבצק, המילויים והציפויים.
תכינו, תזללו וספרו איך היה.
(הכמות מתאימה לשתי רולדות):
4 ביצים
כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כף קקאו (אופציונלי)
500 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה (אפשר פרווה)
1/2 כוס חלב (או חצי כוס מים, לגרסת פרווה)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופציונלי: כל ממרח נוסף שאוהבים כדוגמת לוטוס, נוטלה, נוגט, קרמל וכו’
לקישוט: שוקולד חלב/ שוקולד לבן, פניני שוקולד, תותים וכל מה שאוהבות ואוהבים
הכנת בצק הרולדה:
הכנת מלית הקרם:
הרכבת הרולדה וקישוט:
המתכון באדיבות כרמית לוי, בעלת עסק האפיה הביתי ‘מתוק מהלב’.
כרמית היא קונדיטורית וגרה בחשמונאים. תוכלו להזמין ממנה עוגות יום הולדת באזור מודיעין, עוגות מספרים באזור מודיעין, עוגות מוס, מארזים מתוקים, עוגת בר/ בת מצווה, סמאש קייק וכמובן, רולדות טעימות.
לחנות המקוונת של כרמית לחצו כאן