רות לוטן, הקונדיטה שלנו, קוראת להן ‘עוגיות לוטוס’, אבל אחרי שראיתי איך היא מכינה אותן, שיניתי להן את השם בלי לחשוב לרגע ומהיום, ייקרא שמן בישראל (ובתפוצות 😉): ‘קובה לוטוס של המושחתים’.
למה קובה?
כי תנועת היד שמכדררת את הבצק לעיגולים, מועכת, מכניסה את פרלין הלוטוס פנימה ומעגלת שוב, הזכירה לי בדיוק את תנועת היד של השכנה הירושלמית שלי, כשבישלה את הקובה בימי שישי.
ולמה ‘של המושחתים’ אתם שואלים?
כדי להבין את זה, תצטרכו לקרוא את המתכון, להכין אותו ולהבין 😉
תיהנו!
ממרח לוטוס
4-5 עוגיות לוטוס
130 גרם סוכר לבן
120 גרם אבקת סוכר
כפית מחית וניל
200 גרם חמאה
2 ביצים
2.5 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
150 גרם מטבעות שוקולד לבן
פרליני הלוטוס:
בקערית קטנה נמיס במיקרוגל ממרח לוטוס, נזלף אותו לתבנית סיליקון שקעים (הצורה לא משנה. העיקר שהגודל יתאים כמילוי לעוגיה) ונקפיא למספר שעות
טיפ: אם אין לכם תבנית שקעים או שאתם מחפשים לקצר תהליכים, אפשר למלא את העוגיות בממרח לוטוס ישירות מהמיכל, בעזרת כפית
בצק העוגיות:
הערה: במידה ואין לכם רינגים קטנים לאפות בהם, הקפיאו את הכדורים לאחר המילוי שלהם בלוטוס למשך 20 דקות לפחות ורק אז המשיכו לשלב האפייה
רוצים לייצר אפקט של וואו?
הכינו ‘GIANT COOKIE’, כלומר קובה לוטוס ע-נ-ק ברינג גדול ותנו לאורחים/ות לחלוק כי Sharing is Caring
אמאלה’ ואבאל’ה כמה טעים 😊
אל תשכחו להכין קנקן תה ליד ולשתות אותו בלי סוכר כי יש גבול לכל תעלול 😉
המתכון באדיבות הקונדיטה, רות לוטן, בעלת עסק האפיה הביתי ‘לוטי’
רות, שגרה ברמת גן, תשמח להכין לכם עוגות יום הולדת ברמת גן, עוגות מוס, עוגות בחושות, קינוחי כוסות בגבעתיים, עוגות גבינה, עוגות מספרים ברמת גן, מארזי עוגיות, טארטים, עוגות שמרים ועוד. את כל הקינוחים ניתן להזמין גם ללא גלוטן
לחנות המקוונת של רות בקונדיטה לחצו כאן