אסיפות הורים, נהלים, קורונה, אלרגיות ורגישויות.
זה הדיבור אצלנו בשבועות האחרונים, מאז שהתחילה השנה.
גם אנחנו לא ידענו בפעם הראשונה איזו עוגה להכין לבית הספר כשיש תלמיד/ה צליאקים, אבל האמת היא, שאין שום סיבה ללחץ. יש המון מתכונים קלים ומהירים, ללא גלוטן, שיאפשרו לכולן ולכולם להנות מהכיבוד ומהמסיבה.
אחד מהם הוא הבראוניז המצוינים האלה של עטרה סביר, קונדיטה שלנו.
אז בפעם הבאה שצריך להכין קינוח ללא גלוטן, לכו על בטוח וספרו לנו אחר כך, איך יצא
50 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
50 גרם חמאה
4 כפות סוכר
2 ביצים
קורט מלח
60 גרם שקדים טחונים
30 גרם נטיפי שוקולד חלב
30 גרם נטיפי שוקולד מריר
30 גרם נטיפי שוקולד לבן
50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות
2. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר, שוקולד החלב והחמאה, בפולסים קצרים עד להמסה מלאה
3. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים, הסוכר וקורט המלח
4. מאחדים בין תערובת השוקולד לתערובת הביצים
5. מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים עד לאיחוד מלא
בשלב הזה אפשר להוסיף את התוספות ולערבב קלות.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית קטנה, משומנת קלות ואופים במשך 25 דקות
7. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לריבועים (או קורצים צורות)
מהיר, טעים וקל.
זלילה מהנה, קונדיטה
המתכון באדיבות עטרה סביר, בעלת המותג Ataranka, שתוכלו למצוא אצלה עוגות מעוצבות, מארזים מתוקים ועוד.