Search
Generic filters

קינוחי כוסות קפוצ’ינו קלילים וטעימים

קינוחי כוסות הפכו לפופולריים בשנים האחרונות מכמה סיבות מוצדקות: הם חגיגיים, צבעוניים, מרשימים, משמשים כפריט עיצובי על השולחן, מגיעים במנות אישיות וקטנות שמשחררות מכל ייסורי מצפון (למי שיש…) ומעל הכל – נותנים מענה לכל חך וטעם!

הפעם, ארגנו לכם מתכון לקינוחי כוסות קלים ומהירי הכנה שמורכבים משכבת פירורי קראמבל, גנאש שוקולד מוקצף בטעם קפוצ’ינו, קצפת ופתיתי שוקולד מעל.

אפשר כמובן להוסיף קישוט של פירות העונה ולהמיר לאופציה פרווה – הכל כיד הדמיון הטובה.

תיהנו 🙂

מצרכים

הכמות תספיק לכ- 15 קינוחי כוסות קטנים

 

לקרמבל

100 גרם קמח

100 גרם סוכר דמררה

80 גרם חמאה

לגאנש קפוצ’ינו

100 גרם שוקולד מריר

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

כף אספרסו

לקצפת

חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה

1 כף אבקת סוכר

לקישוט

מעט שוקולד מריר מגורד

וכמובן – כוסות קטנות להגשה

אופן ההכנה

הקרמבל

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה נשים את הקמח, סוכר ואת החמאה הקרה ונערבב עד לקבלת בצק פירורי
  2. נפזר את הפירורים על תבנית שרופדה בנייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות עד להזהבה (כ- 10 דקות)

הגאנש מוקצף

  1. נמיס בקערה במיקרוגל את השוקולד המריר יחד עם חצי מיכל השמנת המתוקה. נמתין כדקה ללא ערבוב ולאחר מכן, נאחד את המסה בעזרת בלנדר מוט לגאנש מבריק וחלק, ללא גושים
  2. נכסה את תערובת השוקולד והשמנת בניילון ונקרר (בעדיפות ללילה שלם)
  3. נעביר את המסה לקערת מיקסר, נוסיף את המחצית השניה של מיכל השמנת ונקציף בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת קרם יציב

הקצפת

  1. נקציף במיקסר או בעזרת בלנדר מוט שמנת מתוקה יחד עם אבקת סוכר עד לקבלת קרם יציב
  2. נכניס את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר עגול

 

הרכבת המנה

  1. נניח בתחתית הכוס שכבה של פירורי קרמבל
  2. נזלף מעט מהגנאש המוקצף ומעליו נזלף מהקצפת
  3. נקשט מעל בשוקולד מגורד ובמעט פירורי קרמבל נוספים ונגיש

 

תיהנו 😊

 

המתכון באדיבות נוי בר, בעלת עסק האפיה הביתי ‘נוי בר קונדיטוריה ביתית’.

נוי גרה ברחובות, בוגרת דנון ותשמח להכין לכם עוגות בנטו במשלוח, עוגות מוס מעוצבות, עוגות יום הולדת, עוגות גן ברחובות, מארזים מתוקים עם משלוח, מארזי קפאקייקס, עוגות מספרים עם משלוח ועוד

לחנות המקוונת של נוי לחצו כאן

 

מתכון לקינוחי כוסות

התחברות

ברוכים הבאים :)