Search
Generic filters

קובה לוטוס של המושחתים

רות לוטן, הקונדיטה שלנו, קוראת להן ‘עוגיות לוטוס’, אבל אחרי שראיתי איך היא מכינה אותן, שיניתי להן את השם בלי לחשוב לרגע ומהיום, ייקרא שמן בישראל (ובתפוצות 😉): ‘קובה לוטוס של המושחתים’.

למה קובה?

כי תנועת היד שמכדררת את הבצק לעיגולים, מועכת, מכניסה את פרלין הלוטוס פנימה ומעגלת שוב, הזכירה לי בדיוק את תנועת היד של השכנה הירושלמית שלי, כשבישלה את הקובה בימי שישי.

ולמה ‘של המושחתים’ אתם שואלים?

כדי להבין את זה, תצטרכו לקרוא את המתכון, להכין אותו ולהבין 😉

תיהנו!

מצרכים

ממרח לוטוס

4-5 עוגיות לוטוס

130 גרם סוכר לבן

120 גרם אבקת סוכר

כפית מחית וניל

200 גרם חמאה

2 ביצים

2.5 כוסות קמח

1 כפית סודה לשתיה

150 גרם מטבעות שוקולד לבן

אופן ההכנה

פרליני הלוטוס:

בקערית קטנה נמיס במיקרוגל ממרח לוטוס, נזלף אותו לתבנית סיליקון שקעים (הצורה לא משנה. העיקר שהגודל יתאים כמילוי לעוגיה) ונקפיא למספר שעות

טיפ: אם אין לכם תבנית שקעים או שאתם מחפשים לקצר תהליכים, אפשר למלא את העוגיות בממרח לוטוס ישירות מהמיכל, בעזרת כפית

 

בצק העוגיות:

  1. נכניס לקערת מיקסר: סוכר, אבקת סוכר, מחית וניל, חמאה, ביצים, קמח וסודה לשתייה ונערבל עד לאיחוד. נוסיף את מטבעות השוקולד ונמשיך בערבול עד שיתקבל גוש בצק אחיד
  2. נוציא את הבצק מקערת המיקסר, נעטוף אותו בניילון נצמד ונצנן במקרר למשך כ- 20 דקות
  3. לאחר הקירור, נחלק את הבצק ליחידות של עוגיות (כל אחת במשקל של כ- 80 – 100 גרם) ונעגל לצורת כדור
  4. נשטח כל כדור בין שתי כפות הידיים למעין צורת קציצה, נניח במרכז פרלין לוטוס (או לוטוס שאינו קפוא, ישירות עם כפית מהמיכל), נסגור שוב את הבצק לכדור ואת הכדור נניח בתוך רינג בקוטר 8-9 ס”מ ובגובה 2-2.5 ס”מ. לאחר ההנחה ניתן ‘מעיכה קלה’ לכדור, כך שתתקבל קציצה שמנמנה

הערה: במידה ואין לכם רינגים קטנים לאפות בהם, הקפיאו את הכדורים לאחר המילוי שלהם בלוטוס למשך 20 דקות לפחות ורק אז המשיכו לשלב האפייה

  1. נכניס את העוגיות לתנור שחומם ל- 180 מעלות, לכ- 12-14 דקות (תלוי בעוצמת התנור), נקרר אותן ורק אז נחלץ מהרינג
  2. נמיס עוד מעט ממרח לוטוס במיקרוגל (כן, כן. אמרתי שמדובר במתכון של המושחתים…), נזלף אותו מעל ביד חופשית ולסיום סיומת, נפורר עוגיות לוטוס ונפזר מעל

רוצים לייצר אפקט של וואו?

הכינו ‘GIANT COOKIE’, כלומר קובה לוטוס ע-נ-ק ברינג גדול ותנו לאורחים/ות לחלוק כי Sharing is Caring

 

אמאלה’ ואבאל’ה כמה טעים 😊

אל תשכחו להכין קנקן תה ליד ולשתות אותו בלי סוכר כי יש גבול לכל תעלול 😉

 

המתכון באדיבות הקונדיטה, רות לוטן, בעלת עסק האפיה הביתי ‘לוטי’

רות, שגרה ברמת גן, תשמח להכין לכם עוגות יום הולדת ברמת גן, עוגות מוס, עוגות בחושות, קינוחי כוסות בגבעתיים, עוגות גבינה, עוגות מספרים ברמת גן, מארזי עוגיות, טארטים, עוגות שמרים ועוד. את כל הקינוחים ניתן להזמין גם ללא גלוטן

לחנות המקוונת של רות בקונדיטה לחצו כאן

קובה לוטוס

התחברות

ברוכים הבאים :)