Search
Generic filters

פאי תפוחים אמריקאי מושחת

התנדבתם להכין קינוח לראש השנה ואתם בהתלבטות איך אפשר לחדש ולא להגיע עם עוד עוגת תפוחים, עוגת דבש או עוגת עקיצת דבורה?
קבלו את הקינוח הבא: פאי תפוחים אמריקאי מושחת של תפארת טברסקי.
הפאי בעל מראה קלאסי ומושקע. אפשר להכין אותו בגרסת חלבי או פרווה ואין לי ספק שכשיגיע הרגע בערב ושולחן הקינוחים יפתח, תגרפו שפע מחמאות מכל יושבות ויושבי השולחן.
אז עד שנוכל להמריא ולנחות בדיינר אמריקאי טיפוסי, הנה לכם.ן מתכון טעים וקל להכנה.

מצרכים

לתחתית הפאי

2 וחצי כוסות קמח
חצי כף סוכר
חצי כפית מלח
220 גרם חמאה
6-7 כפות מי קרח

למלית התפוחים

120 גרם חמאה
30 גרם קמח
¼ כוס מים
1 כוס סוכר
6 תפוחי גרנד סמית
1 וחצי כפיות קינמון

1 ביצה
כף סוכר
שמנת מתוקה להקצפה לפי הטעם

פאי תפוחים אמריקאי

הוראות הכנה

תחתית הפאי

1. במעבד מזון/ מיקסר עם וו גיטרה נשים את הקמח, סוכר ומלח ונערבב מעט. נוסיף חמאה קרה בקוביות קטנות ונערבל עד לקבלת בצק פירורי ללא גושים
2. נוסיף 6 כפות מי קרח ונמשיך לערבל עד שהפירורים יתחילו להתאחד והבצק יהפוך להיות מעט גושי. נבדוק אם הבצק מעט דביק ומתאחד ואם לא, נוסיף עוד כף מים
3. נאחד מעט את הבצק בעזרת הידיים (שימו לב לא ללוש אותו יותר מדי), נחלק ל- 2 חתיכות שוות, נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לפחות לשעה

מלית התפוחים

1. במחבת או בסיר קטן נחמם על אש בינונית את החמאה עד שהיא תימס לגמרי
2. נוסיף את הקמח ונערבב היטב כדקה
3. נוסיף את המים, נערבב מעט ומיד נוסיף גם את הסוכר
4. נמשיך לבשל את התערובת תוך כדי ערבוב שלה בכל כמה שניות עד לרתיחה
5. לאחר הרתיחה, ננמיך את האש ונמשיך לבשל ולערבב למשך כ- 3 דקות נוספות עד שהיא מסמיכה קלות ומקבלת צבע של רוטב קרמל בהיר. בשלב הזה, נוריד אותה מהאש
4. נניח לתערובת להתקרר בטמפרטורת החדר ובינתיים ניגש להכנת התפוחים
5. נקלף את התפוחים, נחצה כל תפוח לשניים, נגלען ונחתוך לפרוסות לאורך
6. נעביר את כל פרוסות התפוח לקערה, נוסיף את הקינמון ונערבב
7. נוסיף לתפוחים את הרוטב שהתקרר, נערבב היטב ונכסה בניילון נצמד למשך 10 דקות לפחות, כדי שהתפוחים ייספגו את הטעמים

ועכשיו למלאכת ההרכבה

1. נרדד חצי מכמות הבצק לקוטר 30 ס”מ ונעביר לתבנית פאי. נסדר את הבצק על התחתית ועל הדפנות ובעזרת סכין, נוריד את העודפים מהדפנות
2. נעביר את מלית התפוחים לתחתית הפאי ונפזר את התפוחים בצורה אחידה
3. נרדד את המחצית השניה של הבצק לקוטר 26 ס”מ ונחתוך רצועות ארוכות ברוחב שווה. נסדר את הרצועות מעל בצורת שתי וערב
4. נטרוף ביצה עם כף סוכר ונבריש את חלקו העליון של הבצק
5. נאפה את הפאי ב- 200° ל- 15 דקות. נוריד את הטמפרטורה ל- 170° ונאפה למשך 45 דקות נוספות
6. נחכה בסבלנות לקירור מלא ונחלץ מהתבנית
להשלמת הפינוק אפשר להקציף שמנת מתוקה לקצפת רכה ולהגיש ביחד עם הפאי

פאי תפוחים אמריקאי קלאסי
מתכון פאי תפוחים אמריקאי
פאי אמריקאי

שני טיפים חשובים לפני סיום

1. אם חשקה נפשך בגרסה פרווה, אפשר להחליף את החמאה בנטורינה (לא מרגרינה/מחמאה)
2. כל סוג של תפוח עץ יעבוד, אבל אני ממליצה על הגרנד סמיט. הם פשוט מצוינים לאפיה

בהצלחה ואם הכנתם את הפאי, מוזמנים לתייג אותנו באינסטה

המתכון באדיבות תפארת טברסקי מ- @tiftif_cake. בקונדיטה תוכלו למצוא עוגות מעוצבותמארזים מתוקים ועוד מגוון עשיר של עוגות וקינוחים.

התחברות

ברוכים הבאים :)