Search
Generic filters

עוגת שיש שוקולד – תפוז קלילה ונהדרת

מחפשים מתכון לעוגת שיש קלילה, מהירה וטעימה בטירוף?
כזו שלא מצריכה אפילו מיקסר, אלא מספיק להשתמש בה במטרפה ידנית?

אם כן, הגעתם למקום הנכון 🙂

 

את המתכון לעוגה הבחושה הנהדרת הזו נתנה לנו אילנית בנו, הקונדיטה שלנו והיא תתאים בצורה מושלמת לערבי חורף קרירים או לשבתות גשומות או בעצם, לכל מצב ובכל יום.

לפני שאתן.ם ניגשות.ים להכין אותה, הרשו לי לתת לכם רק אזהרה אחת קטנה:
זו עוגה ממכרת והכמות כאן מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת.

עוד לפני שתספיקו להגיד ‘קונדיטה’, יש סיכוי גדול, שהתבנית שתניחו על השיש תתחסל, אז כדאי מאוד לשקול  להכפיל כמויות ולהכין שתיים.

על כל צרה שלא תבוא 😉

אז ככה:

מצרכים

לתערובת הבסיסית: 

140 גרם (כוס) קמח

1 כפית אבקת אפיה

125 גרם סוכר

קורט מלח

2 ביצים גדולות

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס שמן

לתערובת השוקולד:

4 כפות מיץ תפוזים

2 כפות אבקת שוקולית

1 כף אבקת קקאו

אופן ההכנה

  1. נערבב בקערה את ‘היבשים’: הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח
  2. בקערה נפרדת, נערבב את ‘הרטובים’: ביצים, מיץ תפוזים ושמן
  3. נוסיף את ‘הרטובים’ ל’יבשים’ ונערבב היטב עם מטרפה עד שאין גושים
  4. נעביר כ- 2/3 מהתערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה משומן קלות
  5. ל- 1/3 הבלילה שנותרה נוסיף את מיץ התפוזים, אבקת השוקולית והקקאו ונערבב היטב בעזרת מטרפה
  6. נשפוך את תערובת השוקולד על התערובת הבהירה ובתנועה גלית עם סכין, נייצר את דוגמת השיש
  7. נאפה בתנור שחומם ל- 160 מעלות כ- 30 – 40 דקות ו… שימו מים לקפה, אני באה 🙂

 

המתכון באדיבות הקונדיטה אילנית בנו, בעלת ‘טעם של עוד‘, קייטרינג חלבי.
אילנית גרה בעיר רחובות, נשואה ואמא לשלושה, מנחה סדנאות לילדים ולמבוגרים ונותנת מענה מקיף ומלא למזון ללא גלוטן (מלוחים ומתוקים).

אילנית עוסקת בקונדיטוריה כבר למעלה מ-10 שנים ונהנית מכל רגע.

לחנות המקוונת של אילנית לחצו כאן 

עוגת שוקולד הכי טעימה שיש

התחברות

ברוכים הבאים :)