עוגת רוגלך אולי נראית קשה להכנה, אבל בפועל, מדובר בקינוח קל, שאמנם מצריך התפחה, אבל מעבר לכך, אין בו שום דבר מורכב.
ריח השמרים והשוקולד שמתפשט במטבח מרחיב את הלב והנשמה ואין כמו להניח את התבנית במרכז השולחן ולתת לכל אחד ואחת מהנוכחים לתלוש לו רוגלך נחמד ואז עוד אחד ועוד אחד… 😉.
את המתכון המצוין הזה קיבלנו מהקונדיטה שלנו ישראלה פאר, שמשלבת בבצק חמאה ושמן ובזכות זה מתקבל בצק רך, וטעים ונימוח.
המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 22 ואל תיבהלו אם תוך כדי גלגול הבצק מתלכלך משוקולד, כי זה כל הכיף!
לבצק:
3.5 כוסות (550 גר’) קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
1/3 כוס פחות כף (50 גר’) סוכר לבן
2 ביצים בגודל L
65גרם חמאה רכה. לפרווה – ניתן להמיר לנטורינה
40 גרם שמן קנולה/ צמחי
3/4 כוס (150 מ״ל) חלב מעט חמים. לפרווה – ניתן להמיר למים חמימים
קורט מלח
למילוי:
ממרח ‘נוטלה’ או ‘שחר’ או ‘שחר פרווה’
להברשה לפני האפייה:
ביצה טרופה
חצי כפית מים
לעיטור מעל העוגה (לא חובה)
מעט שומשום
לסירופ הסוכר (לאחר האפייה):
כוס סוכר
כוס מים
המתכון באדיבות ישראלה פאר, בעלת עסק האפיה הביתי ‘שרול – אפיה מכל הלב‘.
ישראלה, המכונה שרול, גרה בקרית עקרון ולאחר קריירה צבאית ארוכה, החליטה להפוך את האהבה לאפיה למקצוע ולהקים עסק ביתי מתוק במיוחד.
תוכלו להזמין מישראלה עוגות מעוצבות עם משלוח, מארזים מתוקים, עוגות ללא גלוטן ועוד. בנוסף, תוכלו ללמוד מישראלה איך לאפות ולהכין קינוחים משגעים במסגרת סדנאות האפייה שהיא מעבירה.
לחנות המקוונת של ישראלה לחצו כאן