Search
Generic filters

עוגת רוגלך

עוגת רוגלך אולי נראית קשה להכנה, אבל בפועל, מדובר בקינוח קל, שאמנם מצריך התפחה, אבל מעבר לכך, אין בו שום דבר מורכב.

ריח השמרים והשוקולד שמתפשט במטבח מרחיב את הלב והנשמה ואין כמו להניח את התבנית במרכז השולחן ולתת לכל אחד ואחת מהנוכחים לתלוש לו רוגלך נחמד ואז עוד אחד ועוד אחד… 😉.

את המתכון המצוין הזה קיבלנו מהקונדיטה שלנו ישראלה פאר, שמשלבת בבצק חמאה ושמן ובזכות זה מתקבל בצק רך, וטעים ונימוח.

המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 22 ואל תיבהלו אם תוך כדי גלגול הבצק מתלכלך משוקולד, כי זה כל הכיף!

מצרכים

לבצק:

3.5  כוסות (550 גר’) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/3 כוס פחות כף (50 גר’) סוכר לבן

2  ביצים בגודל  L

65גרם חמאה רכה. לפרווה – ניתן להמיר לנטורינה

40 גרם שמן קנולה/ צמחי

3/4  כוס (150 מ״ל) חלב מעט חמים. לפרווה – ניתן להמיר למים חמימים

קורט מלח

למילוי:

ממרח ‘נוטלה’ או ‘שחר’ או ‘שחר פרווה’

להברשה לפני האפייה:

ביצה טרופה

חצי כפית מים

לעיטור מעל העוגה (לא חובה)

מעט שומשום

לסירופ הסוכר (לאחר האפייה):

כוס סוכר

כוס מים

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים ואז מוסיפים את יתר רכיבי הבצק
  • מערבלים במיקסר כ- 9 דקות במהירות נמוכה יחסית, עד שנוצר בצק אחיד
  • משמנים את כדור הבצק בשמן, מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד.
  • מתפיחים את הבצק כשעה וחצי – שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו (ניתן להתפיח את הבצק במקרר לילה קודם ואז להוציא אותו לכשעה כדי שיגיע לטמפרטורת החדר )
  • לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל חלק למלבן דק
  • מורחים את ממרח השוקולד על כל שטח המלבן, מקפלים לחצי ומרדדים עוד קצת את היריעה המקופלת
  • חותכים משולשים בעזרת גלגלת פיצה ומגלגלים כל משולש לרוגלך מהחלק הרחב לכיוון ה’שפיץ’
  • מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומניחים את הרוגלך על נייר האפיה באופן חופשי, האחד ליד השני
  • מכסים את התבנית במגבת ומניחים לרוגלך לתפוח למשך חצי שעה עד שעה (ככל שיותר חם בחדר, נדרש פחות זמן התפחה)
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את הרוגלך (אפשר גם לפזר מעט שומשום אם אוהבים)
  • אופים כ- 30 דק’ עד שהרוגלך מקבלים צבע חום יפה והבית מתמלא בריח אפיה שלא משאיר אף אחד.ת אדיש.ה לו
  • בזמן הזה מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן על הכיריים מרתיחים כוס מים ומוסיפים לה כוס סוכר. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של הסוכר ומניחים לסירופ להתקרר
  • בסיום האפייה, מוציאים את הרוגלך מהתנור, מברישים אותם היטב בסירופ הסוכר שקורר, מגישים לשולחן וטורפים 😊

 

המתכון באדיבות ישראלה פאר, בעלת עסק האפיה הביתי ‘שרול – אפיה מכל הלב‘.

ישראלה, המכונה שרול, גרה בקרית עקרון ולאחר קריירה צבאית ארוכה, החליטה להפוך את האהבה לאפיה למקצוע ולהקים עסק ביתי מתוק במיוחד.

תוכלו להזמין מישראלה עוגות מעוצבות עם משלוח, מארזים מתוקים, עוגות ללא גלוטן ועוד. בנוסף, תוכלו ללמוד מישראלה איך לאפות ולהכין קינוחים משגעים במסגרת סדנאות האפייה שהיא מעבירה.

לחנות המקוונת של ישראלה לחצו כאן

עוגת רוגלך

התחברות

ברוכים הבאים :)