מכירה את זה שאת מגיעה למפגש חברתי ומישהי מביאה איתה עוגה שנראית ‘וואו’ וכולן מסביב מבקשות את המתכון? זה בדיוק מה שעומד לקרות לך כשתכיני את עוגת הגבינה – קרמל הזו. העוגה מורכבת משלוש שכבות: קלתית, שכבת גבינות עשירה ושכבת קרמל שמצריכה הכנה יום מראש, אבל דו נוט פאניק: אם תעקבי אחרי השלבים, תראי שהיא לגמרי שווה את ההשקעה. יוצאות לדרך!
שרוול ביסקוויטים פתי בר
100 חמאה רכה
100 גרם שוקולד לבן
מעט מים
190 גרם שמנת מתוקה
40 גרם סירופ גלוקוזה/סירופ תירס
200 גרם סוכר לבן
50 גרם מים
70 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
250 גרם גבינת מסקרפונה
500 גרם גבינה לבנה 9%
2 מכלים של שמנת מתוקה להקצפה
40 גרם אינסטנט פודינג (כחצי חבילה)
130 גרם סוכר
כפית וחצי מחית וניל או 2 כפיות תמצית וניל (מומלץ בחום להשתמש במחית וניל!)
טוחנים את הפתי בר, במעבד מזון, לפירורים (דק -דק).
ממיסים חמאה במיקרו ומוסיפים אותה לביסקויטים.
ממיסים במיקרו, בפולסים קצרים, את השוקולד הלבן ומערבבים יחד עם הפתי בר והחמאה עד לאיחוד. מוסיפים מעט מים פושרים עד שמתקבל בצק אחיד.
משטחים את הבצק בתוך רינג בקוטר 18 (עדיף לשים שקף בהיקף) ועולים איתו להיקף, כך שהוא יכסה גם את דפנות הרינג.
מכניסים את הקלתית להקפאה לחצי שעה לפחות.
בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עד שהיא כמעט רותחת (גם אם היא רתחה, לא נורא)
במקביל ובסיר נפרד, מחממים בחום גבוה, סירופ גלוקוזה/ סירופ תירס, סוכר ומים עד שנוצר בעבוע חזק מאוד. כשזה קורה, מנמיכים מעט את האש ומחכים שיתחיל להיווצר צבע ענברי. כשזה מתחיל לקרות והמטבח מתמלא בניחוחות של ‘שיערות סבתא’, מכבים את האש ומוסיפים בהדרגה את השמנת המחוממת, תוך כדי ערבוב. לאחר מכן, מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ומוסיפים לבחוש.
אחרי שהתערובת אחידה ומהממת, מעבירים אותה לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך לילה.
מקציפים לקרם יציב (אבל לא קשה מידי) שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות ואת מחית הוניל.
מאחדים בין התערובות וממשיכים להקציף עוד קצת.
מכניסים את קרם הגבינה לשקית זילוף ואת קרם הקרמל לשקית זילוף נפרדת (אין צורך בצנתרים).
מזלפים על הקלתית הקרה שכבה נדיבה של קרם הגבינה ולאחריה, שכבה של קרם הקרמל.
בשלב הזה אפשר להוסיף פניני קראנץ. קרמל מלוח יילכו מעולה עם העוגה הזו, אבל גם טעמים אחרים יהיו אחלה (ואפשר גם בלי).
חוזרים על זילוף השכבות עד שהרינג כמעט מלא.
לקישוט, מעבירים חלק מקרם הקרמל לשקית זילוף ומייצרים פתח קטנטן בעזרת מספריים.
מזלפים ספירלה ומייצרים את צורת קורי העכביש בעזרת קיסם – פעם מושכים ממרכז העוגה החוצה ופעם מהחוץ כלפי פנים.
מעבירים את העוגה להקפאה ללילה נוסף ומחלצים מהרינג יום למחרת. טיפ: ברנר או מייבש שיער יהפכו את מלאכת החילוץ לקלילה.
קושרים סרט מסביב והולכים לקצור את המחמאות.
בהצלחה!
המתכון באדיבות אור צדיק מ- Or’s Cakes
באתר קונדיטה תוכלו למצוא עוגות גבינה, עוגות מעוצבות ומגוון עשיר של קינוחים נהדרים.