עם כל הכבוד לעוגות המעוצבות המרהיבות שיש כאן מסביב (ויש מלאאאא כבוד), יש קינוחים על – זמניים, שלא משנה כמה אנשים יהיו בסביבתם: עשרים, עשרה, שמונה או אחד (…), הם יתחסלו ברגע ויגרמו לכולם לפצוח במשפט המוכר:
‘מה, כבר נגמר??’
קינוח כזה היא הרולדה: מעטפת רכה וספוגית שבתוכה שוכב לו בנועם וברוך קרם לבנבן מתקתק וטעים.
איזה מזל שלרגל יום הצליאק הבינלאומי, ילנה סקלאר, בעלת העסק Emycakes-gluten free, לימדה אותנו להכין אותה בגרסה ללא גלוטן.
מוזמנות ומוזמנים לנסות את המתכון ולשתף אותנו בתוצאה באינסטגרם או בפייסבוק.
5 ביצים מופרדות
חבילת פודינג וניל
רבע כוס סוכר
500 מ”ל שמנת מתוקה
חבילת פודינג וניל
חצי כוס חלב
1. נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
2. נערבב טוב טוב את החלמונים עם הפודינג
3. נקפל יחד את תערובת החלבונים המוקצפים עם החלמונים
4. נפרוס נייר אפיה על תבנית של תנור, נשמן אותה ונשטח את הבלילה על נייר האפייה
5. נאפה את הרולדה כ- 15-20 דקות בטמפרטורה של 160 מעלות ונצנן אותה
נקציף את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג והחלב
נמרח שכבה מפנקת של הקצפת על הבצק ונגלגל לרולדה (אפשר להיעזר בנייר האפיה לתחילת הגלגול)
אפשר להוסיף פירות למלית, לפי מה שאוהבים, לזלף מעל שוקולד או לפזר אבקת סוכר
תיהנו
המתכון באדיבות ילנה סקלאר מ- Emycakes-gluten free שתוכלו למצוא אצלה מגוון קינוחים ללא גלוטן, עוגות יום הולדת ועוד.