Search
Generic filters

מתכון לפבלובה חגיגית וכשרה לפסח

כולנו מחפשים קינוחים חגיגיים לפסח, שיעשירו את שולחן החג וישאירו לנו ולאורחים טעם מתוק בפה בסיום הארוחה.

אם אתם מחפשים קינוח שיענה לכ-ו-ל-ם על הצורך במתוק ויאפשר גם לחובבי הפירות ליהנות ממנו, יש לנו את הקינוח המושלם עבורכם: פבלובה חגיגית מעוטרת בקרם מסקרפונה עשיר ומלאה בפירות טריים וטעימים.

קדימה, שנסו מותניים ובואו נכין ביחד את הפבלובה ונהנה ממנה מסביב לשולחן החג

מצרכים

למרנג:

4 חלבונים מביצים בגודל Large או 6 חלבונים מביצים בגודל Medium

120 גרם סוכר לבן

150 גרם אבקת סוכר

20 גרם נוספים של אבקת סוכר לפיזור לפני האפייה

לקרם מסקרפונה:

מיכל שמנת מתוקה 38%

חצי כוס סוכר לבן (60 גרם)

גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם)

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

כוס חלב

לקישוט: 

כל פרי שאתם אוהבים: תותים, תאנים, פירות יער – הכל הולך!

מי ורדים/ רוטב למלבי – לא חובה

אופן ההכנה

המרנג:

  1. נחמם תנור לחום של 100 מעלות ונרפד תבנית בנייר אפיה
  2. נקציף בקערת מיקסר, במהירות בינונית את החלבונים עד לקבלת קצף רך
  3. נוסיף את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה ונמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב
  4. נפסיק את פעולת המיקסר, נוסיף לקערה את אבקת הסוכר ונטמיע אותה פנימה בתנועת קיפול, בעזרת לקקן
  5. נכניס את התערובת לשקית זילוף (ללא צנטר), נגזור פתח בתחתית השקית ונזלף את המרנג על גבי נייר האפיה בצורת קערה. כדי לייצר את צורת הקערה:  נזלף תחילה עיגול בקוטר של כ- 22 סנטימטרים ונמלא אותו בתערובת. לאחר מכן, נמשיך לזלף בתנועות סיבוביות בחלקו החיצוני של העיגול כדי לייצר את דופן הקערה. את יתרת התערובת נניח במרכז הקערה שנוצרה ובעזרת חלקה האחורי של כף, נעצב את התערובת לצורה קעורה
  6. נפזר מעל המרנג את אבקת הסוכר הנוספת (20 גרם)
  7. נאפה את המרנג למשך שעתיים וחצי ובסיום האפיה, נצנן אותו היטב

 

קרם המסקרפונה:

נקציף במיקסר במהירות בינונית את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קרם יציב ונכניס את הקרם לשקית זילוף (ללא צנטר).

שימו לב: הקרם אמור להיות יציב, אך לא נוקשה מידי

 

להרכבת המנה:

  1. נניח את הפבלובה על כלי הגשה חגיגי ויפה כיאה לחג הפסח
  2. נזלף לתוך קערת הפבלובה חצי מכמות קרם המסקרפונה
  3. נשטוף ונחתוך את הפירות שבחרנו ונניח אותם מעל הקרם בצורה אסטטית ויפה
  4. נזלף את יתרת קרם המסקרפונה על הפירות ונניח שכבת פירות נוספת

 

מה עוד חשוב לדעת? 

את הפבלובה אפשר לשמור במקרר עד יומיים, לפני הוספת קרם המסקרפונה והפירות, או במקפיא עד שבוע

תיהנו וחג פסח שמח!

 

המתכון באדיבות חן ויונתן גדג’. תוכלו להזמין מהם את כל סוגי הקינוחים כולל עוגות מעוצבות, עוגות מוס, עוגות מספרים, מארזים מתוקים, קינוחים אישיים, קאפקייקס, קרוקומבוש וכמובן, פבלובה חגיגית 😉

לחנות המקוונת של חן ויונתן לחצו כאן

מתכון לפבלובה
פבלובה חגיגית וכשרה לפסח

התחברות

ברוכים הבאים :)