Search
Generic filters

מתכון לעוגת אגסים וקראמבל משגעת

יש עוגות שמזכירות לי פאטיסריז קטנטנים וקסומים בעיירות ציוריות באירופה. ריח הקינמון המשכר, הקראמבל העדין, האגסים והבצק הפריך שספוג ביין ובפירות… כל אלה זורקים אותי הרחק הרחק מכאן.

העוגה אמנם מורכבת ממספר שלבים, אבל אין שום צורך להיבהל. היא קלה להכנה והתוצאה שווה את המאמץ ובענק.

שנתחיל?

מצרכים

לאגסים:

6-7 אגסים בינוניים

ליטר יין לבן

3-4 מקלות קינמון

100 גרם סוכר

 

לבצק:

180 גרם קמח

60 גרם קמח שקדים

60 גרם סוכר חום דחוס + 2 כפות לפיזור מעל האגסים

60 גרם סוכר לבן

120 מ”ל שמן

80 מ”ל שמנת מתוקה

110 גרם גבינת מסקרפונה

2 ביצים

חצי שקית אבקת אפיה

כף סוכר וניל

 

לקראמבל:

6 כפות קמח

4 כפות סוכר

50 גרם חמאה רכה

מעט מלח

אופן ההכנה

נתחיל עם האגסים:

  1. נקלף את האגסים, נניח אותם שלמים בסיר ונמזוג מעל את היין הלבן
  2. נוסיף לסיר את מקלות הקינמון ו- 100 גרם סוכר, נערבב, ננמיך את החום ונכסה במכסה
  3. נבשל את האגסים בחום נמוך עד שהם מתרככים מעט (שימו לב לא לבשל את האגסים מידי, כי הם ממילא יעברו אפיה) ובינתיים נפנה להכנת הבצק
  4. לאחר שהאגסים התרככו ננוציא אותם מהסיר, נצנן מעט, נגלען ונפרוס לפרוסות לא דקות מידי, כי כל הכיף הוא לנגוס ולהרגיש את הפרי

 

נכין את הבצק:

  1. נכניס את כל מרכיבי הבצק לקערה ונאחד בעזרת מטרפה ידנית
  2. נרפד תבנית (או את הרינג) בנייר אפייה, נשמן ונשטח את הבצק פנימה
  3. נסדר את פרוסות האגסים על הבצק ונפזר מעליהם 2 כפות סוכר חום
  4. נכניס לתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות לכ- 20 דקות ובינתיים נכין את הקראמבל

 

נכין את הקראמבל:

  1. נערבב בקערה את הקמח, סוכר, חמאה ומלח לתערובת פירורית (הכי כיף בידיים)
  2. אחרי 20 דקות אפיה של העוגה בתנור, נפתח את התנור בזהירות ונפזר מעל את הקראמבל
  3. נמשיך לאפות עד להזהבה קלה של הקראמבל ונוציא לקירור
  4. טיפ: את היין שבו בושלו האגסים אפשר להמשיך ולצמצם על הכיריים ולמזוג מעט מממנו מעל העוגה לאחר האפייה

 

נעביר את העוגה לכלי הגשה יפה, נזמין אנשים שאנחנו אוהבות ואוהבים באמת, נכין קנקן תה או כוסות קפה ו… נתענג!

 

המתכון באדיבות הקונדיטה הילה בריק, בעלת המותג Bricookies

הילה שגרה בהוד השרון, תשמח לשמח אתכן.ם עם עוגות יום הולדת בהוד השרון, עוגות מעוצבות, מארזים מתוקים באזור השרון, קאפקייקס ועוד.

לחנות המקוונת של הילה בקונדיטה לחצו כאן

 

מתכון לעוגת אגסים

התחברות

ברוכים הבאים :)