יש עוגות שמזכירות לי פאטיסריז קטנטנים וקסומים בעיירות ציוריות באירופה. ריח הקינמון המשכר, הקראמבל העדין, האגסים והבצק הפריך שספוג ביין ובפירות… כל אלה זורקים אותי הרחק הרחק מכאן.
העוגה אמנם מורכבת ממספר שלבים, אבל אין שום צורך להיבהל. היא קלה להכנה והתוצאה שווה את המאמץ ובענק.
שנתחיל?
לאגסים:
6-7 אגסים בינוניים
ליטר יין לבן
3-4 מקלות קינמון
100 גרם סוכר
לבצק:
180 גרם קמח
60 גרם קמח שקדים
60 גרם סוכר חום דחוס + 2 כפות לפיזור מעל האגסים
60 גרם סוכר לבן
120 מ”ל שמן
80 מ”ל שמנת מתוקה
110 גרם גבינת מסקרפונה
2 ביצים
חצי שקית אבקת אפיה
כף סוכר וניל
לקראמבל:
6 כפות קמח
4 כפות סוכר
50 גרם חמאה רכה
מעט מלח
נתחיל עם האגסים:
נכין את הבצק:
נכין את הקראמבל:
נעביר את העוגה לכלי הגשה יפה, נזמין אנשים שאנחנו אוהבות ואוהבים באמת, נכין קנקן תה או כוסות קפה ו… נתענג!
המתכון באדיבות הקונדיטה הילה בריק, בעלת המותג Bricookies
הילה שגרה בהוד השרון, תשמח לשמח אתכן.ם עם עוגות יום הולדת בהוד השרון, עוגות מעוצבות, מארזים מתוקים באזור השרון, קאפקייקס ועוד.
לחנות המקוונת של הילה בקונדיטה לחצו כאן