Search
Generic filters

מתכון למגולגלות קליק

אלפחורס, מקרונים, מתפוצצות.

נכון, כל העוגיות הן טעימות ומפנקות, אבל כשמתחשק לי להרגיש בית אמתי, אני חוזרת תמיד לעוגיות המגולגלות.

כן, כן. אותן עוגיות שקל מאוד להכין ושהן, בצירוף כוס קפה או תה עושות אותי שמחה ומאושרת.

המתכון שלפניכם הוא של מגולגלות, אבל לא סתם מגולגלות, אלא מגולגלות עם טוויסט כפול:

הראשון: צבע הבצק הוא חום שוקולדי כהה ויפה ולא הזהוב בהיר שאנחנו רגילים אליו

והשני: חוץ מהממרח המתוק, חבוי בפנים פינוק מתוק וטעים (ספוילר: תסתכלו בכותרת…)

סקרנים?

רוצים לדעת על מה מדובר?

הכל כתוב ממש כאן

מצרכים

2 חלמונים

45 מ”ל חלב

265 גרם קמח

25 גרם קקאו

50 גרם אבקת סוכר

170 גרם חמאה/ מחמאה

5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית)

ממרח נוטלה/ קינדר/ שוקולד

9-10 יחידות חטיף שוקולד מיני קליק

אופן ההכנה

  1. בקערת המיקסר נערבב עם וו גיטרה את הקמח, הקקאו, אבקת האפיה ואבקת הסוכר
  2. נוסיף את החמאה ונמשיך לערבב עד לקבלת פירורים קטנטנים, ממש כמו קוסקוס
  3. נוסיף את החלמונים ואת החלב ונמשיך לערבב עד לקבלת בצק אחיד
  4. נחלק את הבצק לשניים, נעטוף כל מחצית בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך כשעה
  5. לאחר הקירור, נרדד כל מחצית על נייר אפיה מקומח למלבן בעובי של כ- 3 – 4 מ”מ
  6. נמרח בעזרת פלטה או בעזרת סכין את ממרח הנוטלה/ קינדר/ שוקולד. אם הממרח קשה למריחה, אפשר לחמם אותו במיקרוגל למספר שניות בודדות
  7. נסדר בשולי הבצק המרודד שורת חטיפי מיני קליק ונגלגל את הבצק לצורת רולדה
  8. נעטוף את הרולדה בנייד אפייה ונכניס אותה למקפיא למשך כ- 20 דקות
  9. נחמם תנור ל- 150 מעלות (לא טורבו), נניח את הרולדות על נייר אפייה בתבנית ונאפה למשך 15-16 דקות
  10. לאחר האפייה: נצנן את הרולדות במקרר למשך שעה לפחות (כן, זה מצריך המון איפוק ודחיית סיפוקים), נפזר אבקת סוכר מעל, נפרוס, נסדר יפה על צלחת הגשה ו…בתאבון 😋

 

המתכון באדיבות יוחאי רוזיליו

יוחאי הוא קונדיטור בן 25 מבית שמש. בעל המותג ‘ROZ CAKE’. תוכלו להזמין ממנו עוגות מעוצבות, מארזים מתוקים, עוגות מספרים, עוגיות, קרוקומבוש, דונאטסים וכמובן – עוגיות מגולגלות!

לחנות המקוונת של יוחאי לחצו כאן

מתכון למגולגלות

התחברות

ברוכים הבאים :)