מתכון למעמול לבנוני אסלי כבר יש לך? אם לא, הבאנו לך אחד כזה, וכל מה שאת צריכה, הוא לשמור אותו במקום בטוח, לשלוף ולהכין כמה שיותר😊
עוגיות מעמול יכולות להיות ‘עוד עוגיות’, אבל הן יכולות גם להיות תכשיט של ממש.
התבניות המעוטרות שבהן מכינים אותן, מי הזהר שמוסיפים להן בישום משכר, הבצק המדויק שכל ביס וביס ממנו הופכים אותי לאישה שמחה הרבה יותר.
בקיצור, הבנתן… אלה העוגיות המועדפת עלי בפער.
ואתן? דאגו לתבניות אותנטיות ויפות מהשוק (או מדוד אלי אקספרס), קנו מצרכים, תכינו בצק, גלגלו, מלאו, דפקו, אפו ותכינו תה. אני בדרך.
שנתחיל?
לבצק:
200 גרם קמח (כוס וחצי)
100 גרם סולת (חצי כוס)
50 גרם קורנפלור (חצי כוס פחות 2 כפות)
50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס פחות 2 כפות)
רבע כפית אבקת אפיה
קורט מלח
150 גרם חמאה רכה מאוד
3 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
50 מ”ל (רבע כוס פחות כף) מי זהר
למילוי:
חבילת תמרים מרוסקים, טחונים ומוכנים לשימוש
להגשה:
אבקת סוכר לבזיקה לאחר האפיה
** מומלץ לאכול את המעמולים יום לאחר האפייה, למרות שהם טעימים בטירוף גם שניה אחרי שיצאו מהתנור (אחת שיודעת 😉)
המתכון באדיבות יערה עמיאל, בעלת עסק האפיה הביתי ‘יערה עמיאל’.
יערה גרה בכפר סבא, אמא לשניים ותשמח להכין לכם מגוון רחב של עוגות מעוצבות בכפר סבא, מארזים מתוקים בכפר סבא והסביבה, עוגיות ומאפים. כמו כן, אפשר להזמין מיערה קייטרינג לאירועי בוטיק או לקבוע איתה סדנת אפיה או סדנת בישול לילדים ולמבוגרים.
לחנות המקוונת של יערה לחצו כאן