ספריי שלג וחוטים, הופעות של זמרות וזמרים בכיכרות העיר, זיקוקי דינור שמאירים את השמים, דגלים, סטיקלייטים ואביזרים זוהרים, דוכנים וחגיגות אל תוך הלילה.
כל אלה וגם המטס והמנגל ביום שאחרי מסמלים ללא ספק את יום העצמאות בישראל, אבל יש עוד סמל אחד קטן ומתוק, שממשיך להיות נוכח בחגיגות וכן, אני מדברת כמובן על תפוחי העץ המסוכרים על מקל.
המראה של ילדות וילדים קטנטנים ישובים על כתפי הוריהם ומלקקים את הקרמל המתוק הזה, ‘זורק’ אותי ישר לילדות שלי ומזכיר לי את הזמנים בהם שלחנו שנות טובות מקושטות בפרחים, יונים ונצנצים.
אז לכבוד יום העצמאות הקרב ובא, קבלו מתכון קל ופשוט לתפוחים מסוכרים על מקל של פעם.
אם אתם מארחים או מוזמנים למנגל, פנקו את הילדות והילדים בקינוח המתוק הזה ששובה את הלב וקל להכנה. ניתן להכין את הקינוחים מראש ולשמור עליהם בקירור, בכלי אטום עד 5 ימים.
כדי להכין אותו תצטרכו לבקר בחנות אפיה ולקנות צבע מאכל, מדחום, ג’ל וגלוקוז או סירופ תירס ובחנות יצירה, כדי לרכוש את המקלות.
חוץ מזה, לא נדרשות הכנות מיוחדות.
שנתחיל?
12 תפוחי עץ בינוניים או 30 תפוחי עץ מיני
1 קילו סוכר לבן
480 מ”ל מים
240 גרם גלוקוזה או סירופ תירס
צבע מאכל אדום ג’ל
מדחום לבישול ואפיה – ניתן לקנות בחנויות אפיה
מקלות עץ – ניתן לקנות בחנויות יצירה
חשוב:
סירופ הקרמל לוהט ועלול לגרום כוויות. היזהרו בעבודה אתו. בנוסף, הוא מתקשה די מהר ולכן שלב טבילת התפוחים צריך להיעשות במהירות יחסית
חג עצמאות שמח ומתוק!
קונדיטה
המתכון באדיבות אושר פרטוק
אושר הוא בעל המותג Osher Cakes ותוכלו להזמין ממנו עוגות מעוצבות לכל חגיגה ואירוע, עוגות מספרים בצק פריך, פחזניות, קינוחי כוסות, ספינג’ים וכמובן, תפוחים מסוכרים!