Search
Generic filters

מתכון לתפוחים מסוכרים על מקל של פעם

ספריי שלג וחוטים, הופעות של זמרות וזמרים בכיכרות העיר, זיקוקי דינור שמאירים את השמים, דגלים, סטיקלייטים ואביזרים זוהרים, דוכנים וחגיגות אל תוך הלילה.

כל אלה וגם המטס והמנגל ביום שאחרי מסמלים ללא ספק את יום העצמאות בישראל, אבל יש עוד סמל אחד קטן ומתוק, שממשיך להיות נוכח בחגיגות וכן, אני מדברת כמובן על תפוחי העץ המסוכרים על מקל.

המראה של ילדות וילדים קטנטנים ישובים על כתפי הוריהם ומלקקים את הקרמל המתוק הזה, ‘זורק’ אותי ישר לילדות שלי ומזכיר לי את הזמנים בהם שלחנו שנות טובות מקושטות בפרחים, יונים ונצנצים.

אז לכבוד יום העצמאות הקרב ובא, קבלו מתכון קל ופשוט לתפוחים מסוכרים על מקל של פעם.

אם אתם מארחים או מוזמנים למנגל, פנקו את הילדות והילדים בקינוח המתוק הזה ששובה את הלב וקל להכנה. ניתן להכין את הקינוחים מראש ולשמור עליהם בקירור, בכלי אטום עד 5 ימים.

כדי להכין אותו תצטרכו לבקר בחנות אפיה ולקנות צבע מאכל, מדחום, ג’ל וגלוקוז או סירופ תירס ובחנות יצירה, כדי לרכוש את המקלות.

חוץ  מזה, לא נדרשות הכנות מיוחדות.

שנתחיל?

מצרכים

12 תפוחי עץ בינוניים או 30 תפוחי עץ מיני

1 קילו סוכר לבן

480 מ”ל מים

240 גרם גלוקוזה או סירופ תירס

צבע מאכל אדום ג’ל

מדחום לבישול ואפיה – ניתן לקנות בחנויות אפיה

מקלות עץ – ניתן לקנות בחנויות יצירה

אופן ההכנה

  1. נשטוף את התפוחים, נייבש אותם היטב וננעץ בתחתית של כל אחד מהם, מקל עץ
  2. נשים בסיר את הסוכר, המים והגלוקוזה/ סירופ תירס ונערבב את התערובת בעזרת כף עץ עד לרתיחה
  3. נמשיך לבשל את התערובת למשך כשעתיים עד להגעת התערובת ל- 150 מעלות וליצירת קרמל
  4. לאחר שהקרמל נוצר, נוריד את הסיר מהכיריים ונצנן מעט, עד שהבועות שנוצרו תיעלמנה
  5. נוסיף כמה טיפות של צבע מאכל ג’ל תוך כדי המשך ערבוב התערובת
  6. נטבול כל תפוח בסירופ הקרמל, כאשר אנחנו אוחזים במקל העץ, ננער מהשאריות ונניח את התפוחים הטבולים לייבוש בתבנית עם נייר אפייה, כאשר התפוחים מונחים על התבנית והמקלות פונים כלפי מעלה
  7. לאחר שהתפוחים מתקררים, אפשר לעטוף אותם בצלופן ולקשור בסרט, ליצירת מראה חגיגי ומשמח

 

חשוב:

סירופ הקרמל לוהט ועלול לגרום כוויות. היזהרו בעבודה אתו. בנוסף, הוא מתקשה די מהר ולכן שלב טבילת התפוחים צריך להיעשות במהירות יחסית

 

חג עצמאות שמח ומתוק!

קונדיטה

 

המתכון באדיבות אושר פרטוק

אושר הוא בעל המותג Osher Cakes ותוכלו להזמין ממנו עוגות מעוצבות לכל חגיגה ואירוע, עוגות מספרים בצק פריך, פחזניות, קינוחי כוסות, ספינג’ים וכמובן, תפוחים מסוכרים!

לחנות המקוונת של אושר  לחצו כאן

תפוח עץ מסוכר על מקל

התחברות

ברוכים הבאים :)