Search
Generic filters

מתכון לפחזניות כשרות לפסח

איך אתם עם עוגיות קוקוס או בוטנים? אולי אתם בכלל מחסידי עוגיות היין?!

אותי, ‘העוגיות של פסח’ אמנם זורקות לתקופת הילדות ולבית של סבתא, אבל ביננו,

Haven’t the Jewish people suffered enough?

לא מגיעים לנו קינוחים יותר שווים לחג?!

יש לא מעט קינוחים כשרים לפסח שמבוססים על קוקוס ועל שוקולד אבל הפעם, החלטתי לארגן לכם מתכון לפחזניות יפהפיות, טעימות, קלות להכנה שעם טאצ’ קטן מעל, יגרפו ים של מחמאות מכל המסובין והמסובות.

הבה נתחילה!

מצרכים

לבצק:

115 גרם מים

135 גרם חלב

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

כף וחצי סוכר

קורט מלח

140 גרם קמח כרגיל רב תכליתי/ קמח תמי

3 ביצים גודל לארג’

לקרם:

250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה, חלבית

1 כף סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג

אבקת סוכר

תותים

אופציונלי (ממש לא חובה):

3 כפות גבינת מסקרפונה

ממרחים בטעמים שונים כגון: קינדר, ריבת חלב, בואנו, פררו, קרמל ועוד (להשיג בחנויות אפיה)

אופן ההכנה

הפחזניות:

  1. נשים בסיר את החמאה, החלב והמים ונבחש בעזרת כף עץ
  2. לאחר שהחמאה נמסה, נוסיף את יתר המצרכים מלבד הקמח ונמשיך לערבב במרץ
  3. כשמתחילות להיווצר בועות קטנות במסה, נוסיף את הקמח, נכבה את הכיריים ונמשיך לערבב טוב טוב, עד שהמסה מתגבשת והופכת לבצק חלק ונעים
  4. נעביר את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ונפעיל במהירות בינונית למשך כדקה
  5. נוסיף את הביצים, אחת אחרי השניה. שימו לב: יש לחכות בסבלנות על להטעמה מלאה של כל ביצה בתוך המסה לפני שעוברים לביצה הבאה בתור
  6. לאחר שכל הביצים נטמעו במסה, נגביר את מהירות המיקסר למהירות גבוהה ל- 3 דקות בדיוק!
  7. נכניס צנתר M1 לשקית זילוף, נניח נייר אפייה על תבנית ונזלף רוזטה כפולה (אחת על השניה), בקוטר של כ- 5 ס”מ, כמו בתמונה
  8. נאפה את הפחזניות במצב טורבו, בחום 180 מעלות למשך 22 דקות ובתום האפיה נוציא לקירור
  9. ננקב חור קטן בתחתית כל פחזניה בעזרת סכין

הקרם:

  1. נקציף במיקסר במהירות בינונית את השמנת המתוקה עם הסוכר.
  2. כשמתחילים להיווצר פסים עדינים, נוסיף את הפודינג ונמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה
  3. טיפ: אם בחרתם להוסיף גבינת מסקרפונה, הוסיפו אותה לשמנת המתוקה לפני ההקצפה ואם בחרתם להוסיף ממרחים, הוסיפו אותם אחרי שהקצפת מוכנה וערבבו בזהירות עד להטמעה מלאה של הממרח (הזהרו מערבוב יתר)

ההרכבה:

  1. לאחר שהפחזניות התקררו, נכניס את הקרם שהכנו לשקית זילוף עם צנתר M1 ונמלא את הפחזניות דרך החור שעשינו בתחתית שלהן, עד שהן נעשות תפוחות ויפות
  2. נסדר את הפחזניות הממולאות על מגש יפה, נבזוק מעט אבקת סוכר מעל ונזלף מעט מהקרם שהכנו מעל כל פחזניה
  3. נקשט ברבעי תותים שטופים ויפים ונגיש בחגיגיות לשולחן החג

חג פסח שמח וחגיגי! 

המתכון באדיבות נטלי שמואל.

נטלי היא בעלת המותג ‘עוגה לכל חגיגה’. תוכלו להזמין ממנה עוגות מעוצבות, עוגות מוס, עוגות מספרים, מארזים מתוקים, קאפקייקס, קרם ברולה וכמובן – פחזניות!

לחנות המקוונת של נטלי לחצו כאן

פחזניות כשרות לפסח

התחברות

ברוכים הבאים :)