Search
Generic filters

מתכון לעוגיות מושלגות ללא גלוטן

‘עוגיות שלג’ או ‘עוגיות מתפוצצות’. בין אם תקראו להן כך או אחרת, מדובר בעוגיות קלילות להכנה, טעימות ואהובות על כולם שפשוט אי אפשר לפספס איתן. 

בזכות אבקת הסוכר שמתפזרת יפה יפה על כל הסדקים נוצר לעוגיות האלה לוק חגיגי ומיוחד וכל שנותר הוא להיכנס למטבח ולהכין אותן!

כאן תוכלו למצוא את המתכון לעוגיות מושלגות ללא גלוטן, שתשמח כל צליאקי/ת, נמנע/ת מגלוטן וכמובן, גם את מי שאוהבים עוגיות טעימות 😊

 

מצרכים

350 גרם שוקולד מריר שמכיל 60% מוצקי קקאו
50 גרם חמאה
3 ביצים
75 גרם סוכר
3 כפות חלב
3/4 כוס קמח ‘תמי’ או קמח ‘כרגיל’
כפית אבקת אפיה
כוס שקדים טחונים או אגוזי לוז
100 גרם אבקת סוכר לציפוי

עוגיות מושלגות ללא גלוטן

אופן ההכנה

1. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים בין פולס לפולס
2. מקציפים את הביצים וכשהן מתחילות להתייצב מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קרם בהיר, במרקם של מוס
3. מקפלים (ולא מערבבים) את קצף הביצים, בשלושה שלבים, לתוך תערובת השוקולד והחמאה המומסים.
4. מוסיפים את 3 כפות החלב ומקפלים שוב את התערובת עד להטמעת החלב פנימה
5. מוסיפים את הקמח ומקפלים פנימה במינימום קיפולים עד שגם הוא נטמע היטב בתערובת
6. מוסיפים את השקדים או אגוזי הלוז הטחונים ומערבבים מעט
7. מניחים את הבלילה במקרר למשך 4 שעות, או במקפיא למשך כשעה
8. מניחים בקערה אבקת סוכר, משמנים את הידיים, יוצרים כדורים קטנים בגודל עגבניות שרי קטנות, מגלגלים את הכדורים באבקת הסוכר עד שהם מכוסים היטב ומניחים בתבנית עם מרווח בין כדור לכדור.
9. מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלו לכעשר דקות ומוציאים כשהעוגיות תפוחות, יציבות ורכות (זהירות לא לייבש אותן)
בהצלחה ובתאבון! 😊

המתכון באדיבות עטרה סביר, בעלת המותג Ataranka, שתוכלו למצוא אצלה עוגות מעוצבות, מארזים מתוקים ועוד.

 

התחברות

ברוכים הבאים :)