Search
Generic filters

מתכון לאוזני המן מהחלומות!

מה איתכם בפורים הזה? קונים משלוחי מנות באתר ב’קטגוריית פורים‘ או מכינים לבד?
אם מתחשק לכם לאופות אוזני המן משגעות  ולארוז אותן למשלוח מנות שאף אחד לא יישאר אדיש אליו, כדאי לכם לנסות את המתכון הבא:

אוזני המן פיסטוק וחלבה נימוחות, מפנקות ומעל הכל – מהממות!😊

מצרכים

לבצק:

45 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

50 גרם מחית פיסטוק

2 טיפות צבע מאכל ירוק (לא חובה)

330 גרם קמח

100 גרם שמנת

למילוי: 

ממרח חלבה

אופן ההכנה

  1. מכניסים לקערת מיקסר את החמאה ואבקת הסוכר ומערבבים בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה עד להטמעה מלאה של הסוכר בתוך החמאה, ללא גושים
  2. מוסיפים את מחית הפיסטוק וממשיכים לערבב עד לאיחוד מלא. מי שרוצה להוסיף צבע מאכל ירוק להגברת הצבע, זה הזמן!
  3. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל במהירות איטית ולאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את השמנת
  4. מפסיקים את פעולת המיקסר ומאחדים את הבצק בלישה ידנית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים את הבצק במקרר למשך כשעה
  5. לאחר שהבצק נח והתקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים, בעזרת מערוך, לעובי של כ- 2 מילימטר. קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 8 או עם כוס, אם אין קורצן
  6. מניחים את העיגולים שיצרנו על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה ומזלפים מעט ממרח חלבה במרכז של כל עיגול (רצוי בעזרת שקית זילוף, אבל אם אין, אפשר גם לעבוד עם כפית)
    בשלב זה אפשר לפזר מעט שברי פיסטוק/ פיסטוק גרוס מעל המילוי
  7. מקפלים כל עיגול לצורת אוזן וכאן מגיעים הטיפ החשוב: מכניסים להקפאה למשך כחצי שעה
  8. מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס ומכניסים את אוזני ההמן כשהן קפואות לתנור. לאחר ההכנסה לתנור, מנמיכים את החום ל- 170 מעלות ואופים למשך כ- 15 דקות עד שקצוות אוזני ההמן משנים טיפה את צבעם


אפייה מהנה וחג פורים שמח! 😊

המתכון באדיבות קובי סמוכיאן, מ- Kobis’s Sweet Desserts
קובי הוא שף קונדיטור בעל ידע וניסיון רב
בין שלל המאפים והקינוחים, תוכלו להזמין ממנו עוגות מוס, טארטים, מארזים מתוקים, אקלרים, פחזניות, קינוחי כוסות, דונאטסים, עוגות מעוצבות, עוגות מספרים, פאי לימון ועוד

לחנות המקוונת של קובי לחצו כאן 

התחברות

ברוכים הבאים :)