Search
Generic filters

איך תבדלו את המארזים המתוקים שלכם?

שתפו עם חברים
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print

איך תבדלו את המארזים המתוקים שלכם?

קינוחים ומארזים מתוקים הם עניין ויזואלי לפני הכל.

בין אם הלקוחות ניגשים לקונדיטוריה השכונתית ובין אם הם קונים את מארז הקינוחים אונליין, המפגש הראשון הוא באמצעות חוש הראיה.

מהסיבה הזו, נראות מארזי הקינוחים היא קריטית להצלחת השיווק והמכירה שלהם.

אז איך עושים את זה נכון?

איך גורמים למארזים להיראות מיליון דולר וללקוחות, לרצות לקנות אותם?

על השאלות האלה ועוד קיבלנו תשובות מפאולין שובל, סטייליסטית מזון, במסגרת ההרצאה שנערכה לקונדיטות של קונדיטה והנה הטיפים המצוינים שלה:

בחרו קונספט

לפעמים, מארז שכולל ‘מכל הבא ליד’ הוא בגדר תפסת מרובה לא תפסת. לכן, כדאי לחשוב על קונספט למארז כמו לדוגמה: חג, צבע, טעם או מרכיב. תוכלו להכין מארזים מתוקים לראש השנה בשילוב עוגת דבש, צנצנת דבש, תפוחים דקורטיביים ובקבוק יין או מארז לשבועות שיכלול לצד הקינוחים פרחים לבנים ושיבולים. בדומה, ניתן לעצב מארז אדום לוולטיין או מארז עם טעם ייחודי, למשל: מארז הדרים, פירות יער או שוקולד, מארז מתוקים ליולדת ועוד. שאלו את עצמכם מי הלקוח שעבורו/ה אתם מכינים את המארז והתאימו לו/ לה את הקונספט ואת העיצוב

חשבו על התכולה

לאחר שבחרנו את הקונספט והגדרנו למי מיועדים המארזים המתוקים, קל יותר גם לדייק את התכולה. כך למשל, אם המארז מיועד לבני ובנות נוער, נוכל לשלב בו דונאטסים צבעוניים או עוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות ומוגזמות. אם לעומת זאת המארז מיועד למארחים לרגל חג מסוים, אפשר לכלול בו קינוחים אופייניים לחג בשילוב סמלים של אותו חג. אגב, אל תפחדו לייצר מארזי קינוחים שכוללים סוג אחד של קינוח לדוגמה: מארז אקלרים/ מארז פחזניות/ מארז דונאטס עם קישוטים וציפויים שונים או מארז המשלב מספר קינוחים, מעין ‘מארז טעימות’. כדי לייצר הרמוניה במארזים משולבים, שמרו על גדלים אחידים של הקינוחים ככל שניתן.

טיפ נוסף הוא שילוב פרחים או מוצרים משלימים שונים בתכולת המארז. לדוגמה: בקבוק יין או נר ריחני במארז קינוחים לוולנטיין, צנצנת דבש במארז לראש השנה וכו’

התאימו צבעים

כדי למנוע ‘בלאגן בעיניים’, חשוב ללמוד אלו צבעים משתלבים זה עם זה. הדרך הבטוחה ביותר למתחילות ולמתחילים, היא להיצמד בצבעי הקינוחים והאביזרים הנלווים לפלטת צבעים חמה או קרה.

בהמשך, מומלץ ללמוד טכניקות שונות להתאמת צבעים. הקלדת המונח ‘התאמת צבעים’ בגוגל תפתח בפניכם עולם ומלואו. דעו שלכל צבע יש את הצבע המשלים שלו ושילוב של השניים באותו מארז ייצר הרמוניה עיצובית. בדומה, ניתן לשלב קינוחים בצבעוניות קרובה, כלומר לבחור ציפויים וקישוטים בגוונים שונים של אותו צבע

בצעו העמדה

לאחר בניית המארז ורגע לפני הצילום שלו, חשבו על הקומפוזיציה הנכונה ביותר שתייצר עניין ותבליט את מה שברצונכם לשים עליו את הזרקור.

ישנן קומפוזיציות שונות שאפשר להשתמש בהן לדוגמה:

  • חוק השלישים וערך הזהב: העין האנושית נמשכת, באופן אוטומטי, למקומות מסוימים בתמונה. אם תחלקו את התמונה לשלישים (שני קווים אנכיים ושני קווים אופקיים), מומלץ למקם פריטים או טקסט שברצונכם להדגיש על קווי החיבור או באחת מארבע נקודות המפגש של הקווים הדמיוניים. גם כאן, אם תכתבו בגוגל ‘חוק השלישים’ ו/ערך הזהב’, תקבלו שפע של מידע ודוגמאות.
  • סימטריה: ניתן למקם את המארז במרכז התמונה בדיוק ולהוסיף אביזרים משלימים בצדדים בצורה סימטרית, כך שחלוקה דמיונית של התמונה לרוחב, תייצר מעין תמונת ראי של החלק העליון אל מול החלק התחתון
  • מסגרת: ניתן לצלם את המארז מלמעלה ולהשתמש בקופסה כמסגרת. ניתן ומומלץ להטות את קופסת המארז ולהניח אביזרים משלימים לצידה ליצירת אווירה

צלמו בתאורה טבעית

העדיפו תמיד לצלם את המארז באור טבעי. אם יש חלון עם אור צלמו לידו. לחילופין, צלמו בחוץ מתחת לשמשיה כדי לייצר ריכוך של אור השמש. אם אפשר, העדיפו לצלם בשעות מוקדמות, כשהשמש אינה חזקה מאוד. אם חלק מסוים בתמונה אינו מואר מספיק, אפשר לייצר ‘רפלקטור’ (מחזיר אור) באמצעות מיקום מגש אלומיניום כסוף וכיוון שלו כך שיחזיר את האור לעבר החלק שאנחנו רוצים להאיר

ועוד כמה טיפים לפני סיום

  • יצרו לעצמכם רקעים מעניינים ולא כמו של כולם
  • תותים, פירות טריים ופרחים עובדים מצוין בצילום הקינוחים
  • שלבו בצילום את חומרי הגלם מהם עשויים הקינוחים. לדוגמה: בצילום טארט לימון הוסיפו פלח לימון/ סלסול קליפת לימון בצד. באופן דומה, בעוגת קינמון הוסיפו מקלות קינמון או צלוחית עם קינמון
  • אם הוספתם אביזרים לאווירה, פקסו את התמונה על המארז וטשטשו את השאר
  • שלבו בצילום ידיים עובדות או ידיים מקבלות את המארז. הדבר מייצר תחושת חיות ודינמיות
  • ליצירת אפקט ‘וואו’ צלמו כמות גדולה של קינוח בודד. למשל: הניחו כמות גדולה של דונאטסים אחד ליד/מעל השני
  • וודאו שהקינוח שלכם הוא הכי בהיר בתוך הקומפוזיציה שיצרתם או הכי כהה, ליצירת הבלטה שלו
  • צרו חותמת אישית שלכם ומתגו באמצעותה את האריזות
  • השתמשו בניירות צבעוניים ובסרטים שיתאימו לצבעוניות המארז

אז מה אתם אומרות ואומרים?
קיבלתם כלים לייצר בידול למארזים המתוקים שלכם?
נשמח לראות את המארזים היפים שלכן ושלכם ובינתיים, תציצו במארזי הקינוחים היפים של הקונדיטות שלנו!
בהצלחה ולכו להכין מארזי קינוחים עם המון שיק וסטייל

שלכם,

קונדיטה

כתבות נוספות ב

הזמנת קינוחים
אופים ביתיים

הזמנת קינוחים אונליין- איך היא תפסה כזו תאוצה?

בעידן הדיגיטלי שבו אנו חיים, תהליכי קנייה והזמנה של מוצרים ושירותים עברו מהפך רדיקלי. אחת מהמגמות הבולטות בשנים האחרונות היא ההזמנה המקוונת של קינוחים, שתפסה תאוצה משמעותית והפכה לחלק בלתי נפרד מהתרבות הצרכנית שלנו. השאלה המתבקשת היא, ‘למה קינוחים’ והתשובה לכך מתגלה כשילוב של מספר גורמים>

קרא עוד »
פתיחת עסק אפייה ביתי
אופים ביתיים

7 סיבות שבגללן כדאי לך לפתוח עסק אפייה ביתי

ההתלבטות אם להשאיר את האפייה כתחביב, או לקחת את זה צעד אחד קדימה ולפתוח עסק ביתי, מוכרת לנו מאוד. פחד מכישלון, חשש מהלא נודע ומירידה בשכר, לצד המחשבות של ‘מה יגידו בסביבה’ – כל אלה עוצרים רבות מאיתנו מלעשות את הצעד ולפתוח עסק של אפייה ביתי >

קרא עוד »
עוגת גבינה אפויה מתכון
אופים ביתיים

9 טיפים להכנת עוגת גבינה אפויה

הזה זה שוב קורה: רשימת המטלות לארוחת שבועות הועברה בוואצפ ומשום מה, התנדבת להכין עוגת גבינה אפויה.  מעולם לא עשית זה, אבל החלטת שאת לגמרי יכולה, אז קנית את כל המצרכים, קיבלת מחברה את המתכון המ-ו-ש-ל-ם ועקבת אחרי כל ההוראות. לערבב, להוסיף, לאחד, לאפות בחום כזה, ואז להוריד לחום כזה. ראית אותה עולה יפה בתבנית ודמיינת את המחמאות אבל אז, ההבטחה הגדולה התנפצה >

קרא עוד »
שתפו עם חברים
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print

עוד בלוגים מתוקים שכדאי לקרוא

עוגת לוטוס גבינה ושוקולד לבן

עוגת לוטוס גבינה ושוקולד לבן

עוגת גבינה לוטוס עם טוויסט שוקולד לבן היא מסוג הקינוחים שאי אפשר לטעות בהם והיא כמובן טוטאל מוש לשבועות. את המתכון קיבלנו מהקונדיטה שלנו, נטלי גרטי הירושלמית, והנה הוא כאן לפניכן. יש בעוגה 3 שכבות: בבסיס שכבת פירורי לוטוס וחמאה שמערבבים, משטחים ומקפיאים כדי שתתייצב >

המשך קריאה >
קינוחי כוסות קרם גבינה פירורים

קינוחי כוסות קרם גבינה פירורים

יפים, טעימים, אהובים על כולם וקלילים להכנה! הפעם, ארגנו לכם מתכון לקינוחי קרם גבינה פירורים מהחלומות. מכינים קראמבל, כשהפירורים משתזפים בתנור מכינים במיקסר את קרם הגבינה. חותכים תותים וזהו! מרכיבים את המנה.
אז אם הותשת רק מלחשוב על כל ההכנות לאפייה הקישים, הפשטידות, חיתוך הסלטים והרטבים, הקלי עלייך בגזרת המתוקים > 

המשך קריאה >
עוגיות חמאה

עוגיות חמאה

קבלו מתכון לעוגיות חמאה נימוחות, טעימות וקלות מאוד להכנה.
אלה שתראו כאן, הן ‘ברוח’ יום העצמאות הקרב ובא ואם מתחשק לכן.ם אחר צהריים של יצירה עם הילדים, כל מה שצריך לעשות הוא לקנות את המצרכים והחותכנים וקדימה לעבודה >

המשך קריאה >

להזמנת קינוחים ומאפים מהקונדיטות שלנו

התחברות

ברוכים הבאים :)